“Човек, каквото сам си направи, друг не може да му

...
“Човек, каквото сам си направи, друг не може да му
Коментари Харесай

25 неща, които трябва да се откажете да правите още днес

“Човек, каквото самичък си направи, различен не може да му го стори, ” се споделя в една известна българска сентенция. Това важи както за хубавите, по този начин и за неприятните неща. Само от нас зависи решенията, които взимаме и последствията от тях. Има няколко дребни неща, които можем да променим още в този момент без да се постанова да чакаме на следващия ден, или идващия месец и да си даваме някое новогодишно заричане, което не е несъмнено дали ще спазим. Представяме ви още един лист с 25 неща, които би трябвало да се откажете да вършиме още през днешния ден:

1. Откажете се да бъдете срещу спорта  – Накарайте тялото си да се движи! Просто направете една дълга, релаксираща разходка или потренирайте у дома за към 30 мин.

2. Откажете се от нездравословната храна  – Вие сте това, което ядете.

3. Откажете се от яденето като средство за развлечение  – Не яжте, когато ви е скучно. Яжте, когато сте гладни.

4. Откажете се от глупавите привички, които знаете, че са глупави  – Не пишете SMS-и до момента в който шофирате. Не пийте до момента в който шофирате. Не пушете и така нататък

5. Откажете се от връзки с хора, които ви дърпат надолу  – Казвайки „ не ” на верните хора ви дава опция и запаси да кажете „ да ” на верните благоприятни условия. Прекарвайте време с готини хора, които са интелигентни, дейни, дейни, споделят вашето мислене.

6. Откажете се от срама  – Обвържете се с хора. Срещнете се с нови хора. Задавайте въпроси. Представете се.

7.  Откажете се от терзанието от това какво мислят останалите за вас  – Освен в случай че не се пробвате да извършите впечатляващо първо показване (интервю за работа, първа среща и т.н.) не позволявайте мнението на останалите да ви застава на пътя. Това, което споделят и мислят за вас, не е от голяма важност. Това, което е от голяма важност, е по какъв начин се чувствате в личната си кожа.

8. Откажете се от упоритостта да контролирате всичко  – Животът е непредвидим феномен. Независимо от това какъв брой положителни или неприятни наподобяват нещата сега в никакъв случай не можем да бъдем сигурни на 100% какво ще се случи по-късно. Така че дайте най-хубавото от себе си за това, което е пред вас, и оставете останалото на силите, които не зависят от вас.

9. Откажете се от правенето на идентични неща още веднъж и още веднъж  – За да израснете, би трябвало да разширите хоризонтите и да се измъкнете от зоната си на комфорт. Ако вършиме това което вършиме, ще продължите да получавате това, което получавате.

10. Откажете се от това да следвате пътя на най-малкото противодействие  - Животът не е елементарен, изключително в случай че имате желание да постигнете нещо свястно и значимо. Не се опитвайте да вървите по лесния път. Направете нещо неизмеримо.

11. Откажете се от правенето на доста неща по едно и също време  – Правете по едно нещо и го направете вярно.

12. Откажете се от мисленето, че останалите са по-щастливи от вас  – Колкото по-усърдно работите, толкоз по-щастливи ще бъдете.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР