Човек има чувството, че всеки ден през настоящия век е

...
Човек има чувството, че всеки ден през настоящия век е
Коментари Харесай

Компютърен учен е изчислил „най-скучния ден в историята“

Човек има възприятието, че всеки ден през сегашния век е изпълнен със събития. Не постоянно обаче е било по този начин и преди време един академик взема решение да открие кой е бил най-скучният ден в човешката история. Отговорът е: 11 април 1954-та.

През 2010-та компютърният академик Уилям Тунстал-Педое взема решение да пусне стратегия, която да прерови към този момент несъществуващия уебсайт True Knowledge, индексиращ обстоятелства. True Knowledge, в който е имало над 300 млн. обстоятелството в деня на провеждането на разбора, към този момент е компания, наречена Evi. Тя е благосъстоятелност на Amazon и съставлява „ неразделна част от Amazon Alexa ”.

„ Хрумна ни, че сред тези над 300 млн. обстоятелството има доста огромен % такива, които са свързани със събития, хора и места в избрани интервали от време. Ето защо ние бихме могли да изчислим справедлив отговор на въпроса „ Кой е бил най-скучният ден в историята? “. Написахме скрипт, който да сканира всички дни (от началото на 20-ти век) и го пуснахме “, .

Разбира се, „ отегчителен “ не е най-обективният термин, който човек може да употребява. Ето за какво с цел да изчислим „ най-скучния “ ден в историята, би трябвало да се опитаме да намерим деня, в който на процедура не се е случило безусловно нищо, което да е от голяма важност.

Съществуват голям брой евентуални претенденти, в това число 18 април 1930-та, в която новинарската емисия на Би Би Си се оповестява, че „ няма вести “ и .



Датата, която Тунстал-Педое открива чрез своя разбор обаче, е 11 април 1954-та. На този ден не се е случило нищо изключително. Единственото по-специално нещо, намерено от разбора, е че тогава се е умрял футболният състезател Джак Шъфълботам от „ Олдам Атлетик “, а турският учен Абдула Аталар е бил роден.

„ Иронията в тази ситуация е, че в този момент, след изчисленията, този ден е забавен, защото е извънредно отегчителен – написа екипът. – Може би би трябвало да изчислим втория най-скучен ден… “

Източник: 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР