Човек и добре да живее, става на 85!..., шегуват се

...
Човек и добре да живее, става на 85!..., шегуват се
Коментари Харесай

Голямата Татяна Лолова - на 85!

" Човек и добре да живее, става на 85!... ", майтапят се сътрудниците на Татяна Лолова от Сатирата. Нейната невероятна сила и гений са неизчерпаеми и на тази възраст.

Актрисата навършва 85, само че това не се " брои ", тъй като възрастта е единствено " 1/2 " от нейния живот. Така озаглави и автобиографичната си книга актрисата - " 1/2 живот ". Защото животът й постоянно е бил разграничен на две паралелни половини - едната за околните, а другата - за публиката.

За жал, неотдавна - доста скоро преди този заслужен празник, Лолова загуби най-близкия си човек - своя сватбен сътрудник в продължение на повече от половин век - брачният партньор й, който тя постоянно назовава галено Славето.

Вероятно това я натъжава в деня на юбилея й и по тази причина, по концепция на сина й Сава, празникът ще бъде маркиран обществено в кино " Одеон ", с прожекцията на кино лентата " Сиромашко лято ". А по-късно актрисата ще го отпразнува и с сътрудниците си от Сатирата - на торта.

Татяна Лолова е родена на 10 февруари 1934 година в София. Баща й е счетоводител, само че в рода има артисти - братовчед на татко й работи в Пловдивския спектакъл.

Малката Татяна е красива като майка си - украинка, и доста артистична. Обича да имитира и има " особени " ударения, които разсмиват всички. Такава ще си остане! Само с гримаса и с една дума ще съумява да възпламенява аудиторията.

Завършва актьорско майсторство през 1955 година, в класа на професор Стефан Сърчаджиев. А състуденти са й цяло съзвездие от именити артисти: Ицхак Финци, Григор Вачков, Никола Анастасов и други забележителни персони от театъра и киното. След като приключва следването си, Лолова стартира работа в Драматичен спектакъл " Сава Огнянов " - Русе.

Щастливото начало, обаче, е Сатирата. През 1957 година Лолова е първата назначена актриса в първата натрупа на Сатиричния спектакъл, където играе до 1976 година От 1977-а до 1989-та работи в спектакъл " София ", след което още веднъж се връща в Сатиричния спектакъл. Играе и на сцената на Театър 199, където означи 10 години на хитовия си моноспектакъл " DUENDE ".

Татяна Лолова е блестящо присъща актриса с необятен диапазон на комедийно-сатиричното изображение. Присъствието й е въздействащо и запаметяващо се. Стотиците й представления са същински празник за публиката. Духът на тази удивителна жена не остарява, макар годините.

Източник: Impressio.dir
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР