Човек е това, което яде и много хора, уповавайки се

...
Човек е това, което яде и много хора, уповавайки се
Коментари Харесай

Истина или мит е, че суровоядството може да лекува

Човек е това, което яде и доста хора, уповавайки се на този принцип, желаят да знаят дали храната може да ни отърве от заболявания и здравословни проблеми. Според мнозина това е изцяло допустимо, в случай че човек се отдаде на суровоядството.

Суровоядството се основава на потреблението на сурова храна. Ползите, които то носи включват здраве, лекост в мислите, дейностите, тонус и сила. В прочувствен аспект – чувство за естетика и успокоение, по-силна аура и сила. Недостатъци биха се появили, в случай че се премине внезапно от вреден метод на живот към суровоядство. Тогава тялото ще стартира интензивно да изхвърля отрови и може да се стигне до главоболие, поява на кафяви петна по кожата, издут стомах или гадене.
Четири метода да спрем „ прочувственото преяждане “
Неспособността да се откажем от нездравословното хранене се дължи на смяна в системата за взимане на решения и импулсния надзор. Зат...
Прочети повече
Когато желаете да се храните по този метод, менюто ви би трябвало да включва сурови плодове, зеленчуци, ядки, домашната храна също е разрешена. Всъщност суровата храна би трябвало да заема 80% от порцията, а 20% остават за готвената храна. Елиминирайте месото и месните храни, рафинираните артикули, бялата захар, солта, брашното, нишестето и храни с добавени консерванти и всевъзможни други детайли. По-трудно е храненето със сурови артикули през зимата, когато тялото не се задоволява само със салати и плодове, а има потребност и от домашно приготвена храна.

Суровоядството може да забави доста стареенето, поддържайки ви свежи и енергични. Имунитетът укрепва, токсините се изхвърлят от тялото. Суровите зеленчуци, плодове, ядки и семена са цялостни с витамини, минерали, хранителни субстанции и антиоксиданти, от които организмът има потребност.

Ако се храните най-вече с готвена храна, с течение на времето запасите ви от ензими ще намалея, а те са в основата на метаболизма. Без тяхното битие тялото се разболява, губи сила и старее. Ензимите се унищожават, когато храната се подлага на високотермична обработка. За да не се случва това, е хубаво преди главното ядене да хапнете салата от зеленчуци.

Един ден на суровоядеца би изглеждал долу-горе по този начин: закуската включва смути от плодове или зеленолистни зеленчуци с ядки и семена. Обядът се състои от изобилна салата, а вечерята от нещо малко и леко – фреш, чай, плод, шепа ядки. Може да хапвате 3-4 пъти на ден. Сутринта може да започнете с мюсли, плодове с ядково мляко, ленено семе или друго. Обядът е салата, а вечерта – нещо по-леко като зеленчукови кюфтенца, сурова пица и други.
Сурови храни, които може да са рискови за здравето
В днешно време потреблението на сурови храни се е нараснала. Много хора предлагат зеленчуците да се употребяват сурови, само че би трябвало да бъ...
Прочети повече
Ако желаете да се храните по този метод, е значимо да го извършите последователно. Добавяйте повече зеленчуци и плодове към менюто си. Слушайте тялото си и неговите потребности, с цел да бъдете здрави, енергични и млади!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР