Човек е това, което яде, ето защо е съвсем нормално

...
Човек е това, което яде, ето защо е съвсем нормално
Коментари Харесай

Жените живеят над 100 години благодарение на правилното хранене

Човек е това, което яде, ето за какво е напълно обикновено дълголетието да зависи от здравословното хранене и приема на верните артикули. Това е потвърдено от доста проучвания. Един благополучен образец за това е Евгения Петерсон – дама на 103 години, която с изключение на с практикуването на йога, е известна и с това, че научава доста холивудски звезди и елементарни хора по какъв начин да се хранят вярно и да доживеят дълголетието.

Евгения е била вегетарианка, която се е хранила по един път или два пъти дневно. Неин обред е било изпиването на чаша вода с лимон след ставане заран. Закусвала е с кафе от зърнени култури или с чаша соево мляко, ядки – стафиди или бадеми, цитрус по избор – портокал или грейпфрут. Жената се е уповавала на някои съществени правила – пиянство на доста вода, хранене с пресни плодове и зеленчуци и банкет на зеленчукови сокове. Чашата вода преди сън също е била наложителна.

За обяд или вечеря Евгения е хапвала зелена сала или чорба със зеленчуци, недопечен или сварен зарзават, кафяв ориз, печен картоф, домат със сирене, йогурт с мед, яйце или пшеница. Тя дава 12 съществени правилото на вярното хранене, които могат да ви доведат до мечтаното дългоденствие, през което да се чувствате добре в тялото си.

По-добре хапнете даден плод, вместо да го приемате под формата на сок.

Консумирайте единствено храни, от които се чувствате добре – избирайте ги деликатно и слушайте тялото си. Не яжте нищо, от което след това се чувствате зле – прочувствено или физически.

Не пийте вода, до момента в който се храните, а половин час преди този момент или 2-3 часа след хранене. Важно е да пиете водата на дребни глътки.

Не хапвайте модифицирани артикули – сладкиши, бяло брашно, рафинирана захар, консерви, обработен ориз, оцет. Хапвайте живи артикули.

Помнете, че би трябвало да давате на тялото си храни, които то може да усвои.

Пийте млякото на дребни глътки, тъй като то е храна, не напитка. В противоположен случай може да навредите на стомаха си.

Хранете се постепенно, дано всяка хапка ви носи наслаждение. Подредете красиво трапезата си и сервирайте ястията си в хубава паница, с цел да ви е прелестно, до момента в който се храните.

Изпийте или ползвайте за готвене водата от варените зеленчуци. Тя е потребна.

Хапвайте по-стар или изгорял самун, той е по-полезен. И отново – не приемайте течности, до момента в който се храните.

Не притопляйте храна, в която има лой, било то и растителна. Топлинната обработка кара продуктите да губят потребните си свойства.

Не приемайте повече от един артикул, който съдържа нишесте, в едно ястие – в случай че хапвате картофи, забравете ориза или хляба. Не съчетавайки и макарони с някой от тези артикули.

Не консумирайте пържено или мазно, тъй като тези храни се усвояват доста постепенно и затрудняват храносмилането. Те натоварват стомаха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР