„Човек е направен от това, което изрича. В последно време

...
„Човек е направен от това, което изрича. В последно време
Коментари Харесай

Георги Господинов: Словото създава вкуса, който ни помага да се съпротивляваме срещу пропагандата

„ Човек е изработен от това, което изрича. В последно време ние използвахме думите малко повече, с цел да пренасяме експанзия с тях. Представете си хартиени лодки, доста е значимо какъв товар носят “, добави той. Според него от нас зависи с какво натоварваме лодките, които пускаме към другия.

„ Литературата и историите от ден на ден ще се връщат към главната си функционалност – да основават смисъл, да утешават. В последна сметка пишем, с цел да издържим този свят, пишем, с цел да го разберем, да утешим другия. И с цел да издържим живеенето в този свят “, споделя Господинов.

Той добави, че зад литературата има цяла една невидима промишленост от писатели, поети, издатели, печатари, редактори, читатели и доста други, на които желае да благодари и да честити 24 май.

По думите му има невероятни литературни истории у нас, които следва да бъдат разказани.

„ Природният разсъдък следва да се развива. От тук идва културата, още веднъж опираме до работата и до мотивацията “, споделя Господинов.

Според писателя все по-важна ще става мотивацията, изключително тази, която ни кара да продължим да работим, да живеем тук.

„ Този празник, 24 май, постоянно ни връща към детството. Ние го помним от деца, вълнуваме се като деца и мисля, че те са в центъра на деня. Децата стартират с буквите. Тогава се срещаш за първи път с тях, виждаш, че това, което е написано има смисъл. Важно е на този празник да помислим за децата и да им предадем вълнението си “, счита Георги Господинов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР