Човечеството е използвано безцеремонно от огромни дигитални империи. Така започва

...
Човечеството е използвано безцеремонно от огромни дигитални империи. Така започва
Коментари Харесай

Съоснователят на Wikipedia призовава за бунт на социалните медии в защита на потребителите

" Човечеството е употребявано безогледно от големи цифрови империи ".
Така стартира " Декларацията за цифровата самостоятелност " на съоснователя на Wikipedia , Лари Сангър - нов манифест за отбрана на децентрализацията на " Големите обществени медии ". Той желае цифровите дисиденти да го подпишат - и да въстанат.
В обособен блог пост Сангър приканва за двудневен #SocialMediaStrike (стачка на обществените медии) от четвъртък, 4 юли, до петък, в името на отбраната на персоналния живот и като част от " усилието да се притиснат мрежите към възобновяване на контрола на персоналните данни на потребителите ", съобщи БГНЕС.
" В тези дни няма да бъдат употребявани обществени медии , с изключение на да публикуваме вести, че сме в стачка ", написа Сангър, преди да посочи какви ще бъдат детайлите за това по какъв начин ще се случи стачката.
Освен неразбираемия апел за децентрализация, задачите, които Сангър излага за #SocialMediaStrike са неразбираеми, а Фейсбук и Instagram са упоменати единствено в секцията " постоянно задавани въпроси ". Twitter не се загатва на никое място.
По отношение на съответните цели, Сангър загатва избора да има криптиране от край до край, с цел да могат обществените медии да бъдат " оперативно съвместими " във връзка с постове в една платформа, които се появяват в друга, както и за повсеместен набор от протоколи.
" По този метод обществените медии ще работят по метод, по който работят уеб уеб сайтове, е-поща, текстови известия и блог хостинг и читатели: като неутрални снабдители на услуги ", написа Сангър, макар че тези платформи също бяха подложени на критика за отвод от дискретност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР