ЧОУ Монтесори Варна се превърна в еталон за образователен стандарт

...
ЧОУ Монтесори Варна се превърна в еталон за образователен стандарт
Коментари Харесай

Нов прием за подготвителна група в ЧОУ „Монтесори Варна”. Вече и Детска къща „Монтесори” за най-малките

ЧОУ „ Монтесори Варна ” се трансформира в пример за учебен стандарт измежду родителите, които са избрали различен способ на образование, комбиниран с високи университетски резултати и свободна от експанзия среда.

ЧОУ „ Монтесори Варна ” афишира нов за деца в предучилищна група и свободни места във 2-ри и 5-ти клас.

„ За първа година ще посрещнем при нас и деца на 3 години. Създадохме учебното заведение през 2016 година, на първо място, с цел да осигурим достоверна среда за Монтесори обучение във Варна за нашия наследник и други родители, които споделяха нашите възгледи и не откриваха учебно заведение, което да дава отговор на техните стандарти. Точно толкоз естествено се зароди и нуждата да създадем. Автентичното Монтесори обучение стартира от 3 годишна възраст, а доста от родителите в нашата общественост към този момент имат втори деца, които желаят да приобщят допустимо най-рано. С отварянето на общественост за дребни деца, затваряме цялостния цикъл на Монтесори образованието до довеждане докрай на 7 клас или групи 3 - 6 години и 6-12 години по интернационалните стандарти ” - показа Румяна Илиева, създател на учебното заведение.

Начален курс на образование (подготвителна група - 7ми клас)

Обучението на учениците от подготвителна група до 7 клас е построено на основата на почитание, коопериране, взаимопомощ и отговорност.

Учебната програмата е в сходство с условията на Министерство на образованието, само че се надгражда с доста познания и умения в сходство с интернационалните Монтесори стандарти, съчетавайки университетски познания с развиване на умения за действителния живот.

Екипът от учители се грижи за отличната академична подготовка на учениците , а децата още от начален стадий, всекидневно поддържат връзка с разнообразни експерти в областите математика, български език и литература, история, география, естествени науки, музика и изкуство. Обучението по британски език се организира по образователната стратегия на Британската просветителна система.

Предимства на учебното заведение са удълженото работно време – всеки ден от 8.30 до 17.30 ч, централната локация в Гръцкия квартал до плувен комплекс „ Приморски “ и опцията за целогодишно образование с богата лятна стратегия през месеците юли и август.

Детска къща (за деца от 3 години)

Методът Монтесори учи децата от ранна възраст на централизация, автономия, отговорност и доста на практика умения за цялостен живот.

Всички образователни зони са оборудвани по международните стандарти на Международната Монтесори Асоциация (Association Montessori International AMI), с цел да отговорят на потребностите на децата и да подтикват разгръщането на техния капацитет.

„ Положителните мнения от родителите и любознателните деца, които идват с неспокойствие на учебно заведение, са удостоверение за високите стандарти, които учебното заведение поддържа, в образованието и грижата за децата. ”
Приемът е отворен от 15-ти март, а подробна информация можете да прочетете на уеб страницата на учебното заведение
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР