Членуващите от авиокомпания Ryanair в британския пилотски синдикат гласуваха снощи

...
Членуващите от авиокомпания Ryanair в британския пилотски синдикат гласуваха снощи
Коментари Харесай

Британските пилоти на Ryanair готвят две стачки

Членуващите от самолетна компания Ryanair в английския пилотски профсъюз гласоподаваха нощес в поддръжка на протестни дейности по-късно този месец, съобщи Ройтерс. Причината е спор с управлението по отношение на изискванията на труд, заяви синдикатът Британска асоциация на водачите.
Според пилотския профсъюз ще има двудневна стачка на водачите от Райънеър, започваща от 22 август и втора стачка от ранните часове на 2 септември до малко преди среднощ на 4 септември.
В имейл, пратен от Британската пилотска асоциация до членовете й, синдикатът споделя, че неговите членове са пратили доста ясно и мощно обръщение до компанията и че 79,5 % от подадените гласове са били за протестни дейности.
Британската пилотска асоциация остава ангажирана за намиране на решение за споразумяване на разногласието с Ryanair.
От самолетната компания обявиха, че стачните дейности имат поддръжката на едвам 30 % от нейните водачи и че единствено половината от тях са членове на Британската асоциация на водачите. Компанията счита, че стачните дейности ще породят терзания за клиентите по време на празниците и ще нарушат техните проекти за пътешестване.
Компанията приканва синдиката да се върне на масата на договарянията и се извинява откровено на клиентите за несигурността за тях, която може да възникне от стачните проекти на пилотския профсъюз.
През 2017 година Ryanair се съгласи да признае синдикатите за първи път, което породи серия от протестни дейности предходната година и най-после се стигна до сключване на групови трудови контракти сред Ryanair и седем пилотски синдиката в Европа.
Но Британската пилотска асоциация твърди, че пилотските синдикати в Испания, Ирландия, Швеция и Германия са постигнали дребен, в случай че не и никакъв забележителен прогрес в диалозите с самолетната компания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР