Членството в Еврозоната дава надежда и възможност за ограничаване на

...
Членството в Еврозоната дава надежда и възможност за ограничаване на
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов за ФАКТИ: Предимствата от членство в Еврозоната никак не са малко

Членството в Еврозоната дава вяра и опция за ограничение на инфлацията, понижаване на лихвите, окуражаване на вложенията и насърчаване на икономическия напредък.

Това разяснява особено за ФАКТИ икономистът Румен Гълъбинов.

Ползите от еврото са свързани с увеличените търговия, превоз и туризъм, които са улеснени от премахването на потребността от замяна на пари. Ще се отстраняват разноските по конвертиране на покупко-продажбите в разнообразни валути при банковите транзакции. Очаква се улеснение на интернационалните ни разплащания, добави още той.

Растящите инфлация и бюджетния недостиг са измежду главните провокации пред страната ни за бъдещето влизане в Еврозоната заключи икономистът.

Предимствата от бъдещето участие в Еврозоната обаче по никакъв начин не са малко, счита Гълъбинов и изясни, че това на процедура ще докара до унищожаване на валутния риск, достъп до ниски лихви на интернационалните пазари, спомагателни средства за конвергенция, както и присъединяване на страната ни в решенията в ЕЦБ.

И не на последно място, въвеждането на единни европейски гаранции за депозитите до един милион евро, разяснява Гълъбинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР