Членството в Европейския съюз все още е една от стратегическите

...
Членството в Европейския съюз все още е една от стратегическите
Коментари Харесай

Председателят на турския парламент: Членството в ЕС е страте...

Членството в Европейския съюз към момента е една от стратегическите цели на Турция, заяви в. Сабах, цитирайки ръководителя на турския парламент Мустафа Шентоп.

" Укрепването и отбраната на ориентацията на Турция към Европейски Съюз ще бъде в интерес и на двете страни ", сподели Шентоп на среща в Анкара с Рик Даемс, ръководител на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Шентоп добави, че неотдавна Турция е ускорила промените, изисквани за участие в Европейски Съюз.

По време на визитата си в Анкара ръководителят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Рик Даемс посети и президента Ердоган.

Даемс имаше срещи и в централите на опозиционните партии, показани в Народното събрание: Републиканска национална партия (РНП), " Добра партия " и прокюрдската Народна демократична партия (НДП).

През април 1987 година Турция подаде заявление за пълноправно участие в Европейски Съюз. Поради възражения на Кипър, както и заради опълчването на Германия и Франция, договарянията с Европейски Съюз стопираха през 2007 година Отношенията сред Турция и Европейски Съюз остават статични.

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, ръководителите на Европейската комисия и надлежно на Европейския съвет, ще посетят Турция през идната седмица, с цел да обсъдят бъдещето на връзките сред Турция и Европейски Съюз с президента.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР