Членството на страната ни в Шенген ще увеличи интереса на

...
Членството на страната ни в Шенген ще увеличи интереса на
Коментари Харесай

Членството ни в Шенген ще увеличи интереса на чуждестранните туристите към България

Членството на страната ни в Шенген ще усили интереса на задграничните туристи към България , стана ясно след извършена онлайн работна среща сред туристическия ни министър Зарица Динкова и туристическите ни аташета в Германия, Полша и Турция.

„ Ролята на туристическите аташета зад граница е извънредно значима за нас. Вие сте самодейната страна на българския туризъм в чужбина. Ние сме екип “ , сподели министърът пред представителите ни в Германия, Полша и Турция.

„ Положителният резултат от приемането на България по въздух и вода в Шенген ще се отрази директно върху 80% от пътникопотока от Германия до България, който зависи в огромна степен от въздушния превоз “, съобщи Тихомир Патарински , туристическо аташе в Германия и акцентира, че отпадането на граничния надзор и нарасналите ограничения за сигурност имат дълготраен имиджов резултат върху възприемането на България като европейска туристическа дестинация.

Наред с немския пазар , полският също предлага изключителни благоприятни условия за развиване, след влизането ни в шенгенското пространство.

„ Очакванията са към 300 000 полски жители да усетят позитивната смяна от влизането ни в Шенген през идния летен сезон. Това ще способства за повишение на доверието в България като туристическа дестинация. Страната ни е най-близката по въздух до Полша дестинация, където полските жители пътуват за своята лятна отмора “ , сподели туристическото ни аташе във Варшава Николай Костов и посочи, че отзивите в Полша от облекчаването на пътуванията от и за страната ни, са извънредно позитивни.

След приемането на България в Шенген, се чака задграничните туристи, притежатели на шенгенски визи , посещаващи Турция, за които няма да има други визови ограничавания също да се възползват от опцията да посетят страната ни – това демонстрират данните от Турция, посочи аташето ни Теодора Таскова.

„ Над 80 000 турски жители, които имат издадени шенгенски визи ще имат право да посещават България за туризъм. Към тази численост могат да се прибавят и притежателите на шенгенски визи на туристи, идващи в Турция от страни отвън Европейски Съюз, които при предпочитание могат да се възползват от опцията да посетят и страната ни като част от взаимни туристически пакети, поради близостта на Турция с България “ , посочи Таскова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР