Членството на България в Шенген ще повиши интереса на чуждестранните

...
Членството на България в Шенген ще повиши интереса на чуждестранните
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Членството на България в Шенген ще повиши интереса към страната ни

Членството на България в Шенген ще увеличи интереса на задграничните туристи към страната ни, това стана ясно след извършена онлайн работна среща сред министъра на туризма Зарица Динкова и туристическите ни аташета в Германия, Полша и Турция.

„ Ролята на туристическите аташета зад граница е извънредно значима за нас. Вие сте самодейната страна на българския туризъм в чужбина. Ние сме екип “. Това сподели пред представителите ни в Германия, Полша и Турция министърът на туризма.

„ Положителният резултат от приемането на България по въздух и вода в Шенген ще се отрази директно върху 80% от пътникопотока от Германия до България, който зависи в огромна степен от въздушния превоз “ сподели Тихомир Патарински, туристическо аташе в Германия. Той акцентира, че отпадането на граничния надзор и нарасналите ограничения за сигурност имат дълготраен имиджов резултат върху възприемането на България като европейска туристическа дестинация.

Наред с немския пазар, полският също предлага изключителни благоприятни условия за развиване, след влизането ни в шенгенското пространство.

„ Очакванията са към 300 000 полски жители да усетят позитивната смяна от влизането ни в Шенген през идния летен сезон. Това ще способства за повишение на доверието в България като туристическа дестинация. Страната ни е най-близката по въздух до Полша дестинация, където полските жители пътуват за своята лятна отмора “, сподели туристическото ни аташе във Варшава Николай Костов. Той посочи, че отзивите в Полша от облекчаването на пътуванията от и за страната ни, са извънредно позитивни.

След приемането на страната ни в Шенген, се чака задграничните туристи, притежатели на шенгенски визи, посещаващи Турция, за които няма да има други визови ограничавания също да се възползват от опцията да посетят страната ни. Това сочат данните от Турция, означи аташето ни Теодора Таскова.

„ Над 80 хиляди турски жители, които имат издадени шенгенски визи ще имат право да посещават България за туризъм. Към тази численост могат да се прибавят и притежателите на шенгенски визи на туристи, идващи в Турция от страни отвън Европейски Съюз, които при предпочитание могат да се възползват от опцията да посетят и страната ни като част от взаимни туристически пакети, поради близостта на Турция с България “, акцентира Таскова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР