Членовете на Върховния съд на Небраска изглежда посрещнаха със скептицизъм

...
Членовете на Върховния съд на Небраска изглежда посрещнаха със скептицизъм
Коментари Харесай

Новият закон на Небраска, ограничаващ абортите и транссексуалното здравеопазване, се аргументира пред Върховния съд на щата

Членовете на Върховния съд на Небраска наподобява посрещнаха със песимизъм отбраната на щатски юрист на нов закон, който съчетава 12-седмична възбрана за аборт с друга мярка за ограничение на потвърждаващото пола опазване на здравето за малолетни.

Помощник-главният прокурор Ерик Хамилтън твърди във вторник, че хибридният закон не нарушава конституционното условие на щата законодателните законопроекти да се придържат към една тематика. Но той отиде по-далеч, заявявайки, че казусът не е подобен, по който висшият съд би трябвало да се произнесе, защото е политически упрекнат и законотворчеството е в пълномощията само на Законодателната власт.

„ Този ​​кораб не плава ли към 150 преди години? " Главният арбитър Майк Хевикан отвърна.

Хамилтън остана корав, настоявайки, че правосъдният развой съставлява „ неправдив политически въпрос “ и че Законодателният орган „ самоконтролира “ дали законодателството се придържа към правилото за един индивид на щатската конституция.

„ То...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР