Членовете на Управителния съвет на БТС и на Инспектората на

...
Членовете на Управителния съвет на БТС и на Инспектората на
Коментари Харесай

След скандала с хижа Христо Смирненски: Членовете на УС на БТС поискаха оставката на Венцислав Венев

Членовете на Управителния съвет на БТС и на Инспектората на БТС желаят оставката на Венцислав Венев като ръководител на УС на Българския туристически съюз. Това стана ясно от декларация, изпратена до медиите. Публикуваме целия текст без редакторска намесa:

Ние, долуподписаните членове на Управителния съвет на Българския туристически съюз (БТС) и на Инспектората на БТС като контролиращ орган на Съюза, с актуалното заявяваме, че сме надълбоко възмутени и се разграничаваме от едноличните дейности на Венцислав Венев, ръководител на БТС, и назначения от него щатен личен състав по отношение на осъществени от тях и съпътстващите ги лица дейности на 19-ти април 2023 година в хижа " Христо Смирненски “ в Рила, които откриха необятен отзив в средствата за всеобща информация и в общественото пространство.

Смятаме, че подхванатите дейности, които не са съгласувани и не са утвърдени от управлението на БТС в лицето на Управителния съвет, са надълбоко неприемливи и уронващи престижа на БТС като национална туристическа организация.

Живеем в правова страна, в която има законоустановен ред и правила, чието съблюдаване е единственият цивилизован метод за разрешаване на зародили разногласия сред страните. Методи като опасност, напън, разпра и безчинство са безусловно неприемливи и несъвместими с задачите и дилемите на БТС и не биват по никакъв метод да бъдат припознати като вероятни в работата на Управителния съвет, щатния личен състав и Съюза като цяло.

С държанието си Венцислав Венев за следващ път показва, че не е в положение да извършва функционалностите на ръководител на Българския туристически съюз, за което му е гласувано доверие, и да го съставлява пред държавните и публичните институции!

Предвид гореизложеното заявяваме, че отдръпваме поддръжката и доверието си от ръководителя на УС на БТС Венцислав Венев, като настояваме за неговата незабавна оставка, както и на всички лица от щатния уред, виновни и взели участие в случилото се в хижа " Христо Смирненски “. Такава е и волята на стотиците членове на БТС от цялата страна, които непрестанно ни звънят с отвращение и упорстват за тяхното премахване.

Дата: 21.04.2023 година

Подписали декларацията:

Пламен Петров, член на УС на БТС

Снежана Сутулова, член на УС и на Инспектората на БТС

Ангел Рунташки, член на УС на БТС

Георги Георгиев, член на УС на БТС

Иван Ганчев, член на УС на БТС

Марияна Венкова, член на УС на БТС

Румен Драганов, член на УС на БТС

Димитър Балтаджиев, член на УС на БТС

Евгени Коев, член на УС на БТС

Атанас Сивков, член на УС на БТС

Красимир Статков, член на УС на БТС

Карел Маринович, член на УС на БТС

Георги Гацин, член на УС на БТС

Зорница Радонова, член на УС на БТС
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР