Членовете на ЦИК трябва да съблюдават разпоредбите на законите в

...
Членовете на ЦИК трябва да съблюдават разпоредбите на законите в
Коментари Харесай

ГЕРБ: ЦИК щеше да създаде един абсурд в желанието си да изчегърта г-н Борисов

 Членовете на ЦИК би трябвало да съблюдават наредбите на законите в страната, съобщи на брифинг на ГЕРБ Цветомир Паунов. По думите му би трябвало да остане като депутат. Очаква се партията да вземе решение дали да апелира решението.

От ГЕРБ разкритикуваха Централната изборна комисия поради прегласуването на настояването на водача на партията да излезе от депутатската листа. След дълги диспути ЦИК почете настояването на и той няма да бъде народен представител.

Цветомир Паунов разясни, че това е парламентарна процедура през годините. " С желанието си да изчегъртат ГЕРБ и господин Борисов, ЦИК щеше да сътвори един парадокс ", сподели Паунов. Даде за образец и заявката на Илко Стоянов от Има Такъв Народ, който към този момент е кмет. на Благоевград. А с отхвърлянето на заявката на Борисов, ЦИК е цяло да блокира и това на Стоянов. Според Паунов очевидно са получили късно позвъняване. По думите му такова държание било непрофесионално.

" Това е в прорез с всевъзможни правни правила, политическа изразителност за персонален реваншизъм по отношение на политическа партия ГЕРБ ", добави Цветомир Паунов.

" ЦИК взема решения на инат на ГЕРБ, това не е добре за доверието на изборния развой, този състав и конструкция на ЦИК са несъответстващи и би трябвало да бъдат изменени ", добави Тома Биков.

По думите му дали ще са 65 или 64 мандатите няма да реши казуса с тежкия безпорядък, който следва в идващите месеци, дори години.

" Радев си направи ЦИК да му е комфортна, само че ще пристигна време, в което няма да му бъде, цялото съвещание на ЦИК е безспорен парадокс в среднощните часове ", акцентира Тома Биков.

Вчера на брифинг на ГЕРБ водачът на партията разгласи, че ГЕРБ ще върне незабавно мандата за основаване на държавно управление и няма да поддържа държавно управление на " ИТН ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР