Членовете на ЦИК трябва да съблюдават и изпълняват разпоредбите на

...
Членовете на ЦИК трябва да съблюдават и изпълняват разпоредбите на
Коментари Харесай

Решенията на ЦИК объркват и развеселяват ГЕРБ

Членовете на ЦИК би трябвало да съблюдават и извършват наредбите на законите и ИК на страната. На ранна конференция в централата на партията ГЕРБ се опълчи на практиката, наложена в Централната изборна комисия - безпорядък, по думите на Цветомир Паунов, въпреки и нито Паунов, нито Тома Биков да съумяха да обяснят тъкмо какъв е мотивът за конференцията в случай, че с крайното си решение Централната изборна комисия удовлетвори настояването на Бойко Борисов да не бъде афишират за народен представител от 46-то Народно заседание. Така се оказа, че от ГЕРБ дават брифинг по тематика по несъществуващо решение.

По думите на Цветомир Паунов дейностите на ЦИК обаче са без всевъзможни правни причини и учредени единствено на политическа изразителност за персонален реваншизъм по отношение на ГЕРБ, предпочитание да изчегъртат ГЕРБ и персонално господин Борисов.

Според Тома Биков този случай е знаменателен за метода на мислене на членовете на ЦИК. ЦИК демонстрира двоен стандарт, уточни Биков . Работата им е да съблюдават закона, изборните процедури и да не се изявяват като национални трибуни. " Ако желаеха да бъдат национални трибуни, да бяха се кандидатирали за народни представители, обърна се той към членовете на ЦИК. Ще стартират и там да се образуват динамични болшинства, което не е добре за самата ЦИК и за изборния развой. Този състав и тази конструкция на ЦИК е несъответстваща и на обстановката, и сама по себе си, безапелационен бе Биков.
 ГЕРБ изиска оставката на ЦИК
ГЕРБ изиска оставката на ЦИК

Борисов е уверен, че сега в ЦИК се чудят по какъв начин да нагласят резултата, защото отново ГЕРБ е бил. Или по-точно " Пак ви бих... "

От ГЕРБ обаче няма да оспорват окончателното систематизиране на мандатите, които дадоха един повече на " ИТН ", стана ясно на брифинга . " Ние не сме дребнави хора и няма да се реши главният проблем - тези хора нито знаят какво да вършат, нито знаят накъде отиват, а част от тях не знаят от кое място идват, отговори Биков. Според него Румен Радев си е " направил ЦИК комфортна за него ", само че и ще пристигна време, когато няма да му е комфортна.

Биков разкритикува: " Цялото съвещание на ЦИК беше нелепост. ". ЦИК гласоподават против всичко, което ние предложим , а основава безпорядък и смехории, уточни той.

Според ГЕРБ целият състав на ЦИК би трябвало да се промени.

На въпрос какъв в действителност е мотивът за брифинга, откакто ЦИК е взела решение към този момент Борисов да не е народен представител, т.е. в интерес на ГЕРБ и тематиката, за която приказват в действителност не е настояща, двамата гербаджии обясниха, че очевидно прегласуването на решението е поради позвъняване от някъде.
 Бойко Борисов отива на разпит в четвъртък
Бойко Борисов отива на разпит в четвъртък

Той не знае защо ще е " снемането на сведения "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР