Членовете на Стрелкови клуб Арес - Пловдив направиха дарение от

...
Членовете на Стрелкови клуб Арес - Пловдив направиха дарение от
Коментари Харесай

С мащабна дарителска кампания събират пари за лечението на ранения парашутист Мирослав Павлов

Членовете на Стрелкови клуб " Арес " - Пловдив направиха подаяние от 2 800 лв. за лекуването на потърпевшия парашутист Мирослав Павлов. Инцидентът стана на 13 май, т.г. по време на обучение край Пловдив. След скока, въжетата на двама от парашутистите се заплели и те паднаха от огромна височина. Единият от военослужещите бе с по- леки контузии, само че Павлов бе откаран във ВМА, с тежка черепно мозъчна контузия. Той прекара няколко месеца в кома, само че макар не изключително оптимистичните прогнози на лекарите, той се е събудил от кома и се е върнал в схващане.
Прочетете още
Сега обаче следва дълъг интервал на рехабилитация, част от която ще бъде извършена в чужбина. По първични данни цената на лекуването е към 150 000 лв., като сумата е непостижима за фамилията.

Цялото семейство на Мирослав Павлов е обвързвано с армията, като татко му дълги години е бил парашутист и инструктор в Парашутната бригада и до през днешния ден продължава да работи за армията. Сестрата на ранения е водач на изтребител в авиобазата в Крумово. Самият Павлов е взел участие в някои от най- тежките задачи на българския контингент в чужбина.

В акцията за набиране на средства интензивно се включва и Съюза на българските парашутисти, като на 28 август те ще разгласят събраната сума и ще я внесат в дарителската сметка. Колегите на Павлов от 68-ма парашутна бригада също са се присъединили в дарителската акция.

Членове на " Арес " са някогашни бойци и офицери от Парашутната бригада, в клуба членуват фенове парашутисти. Самият ръководител на клуба Тодор Павлов също е фен парашутист.

Въпреки всеобщата " готовност ", остава въпроса за какво още веднъж грижата за военослужещ, посветил живота си на армията, е оставена на обществото, а управлението на армията не се погрижи да обезпечи нужната сума за рехабилитацията на пловдивчанина.

Дарителската сметка на акцията е:BG69UNCR70001525005765

Дарения се одобряват и в клуба на Съюз на българските писатели на ул. " Братя Бъкстон " 61.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР