Членовете на стратегическия съвет по професионален футбол към Европейската футболна

...
Членовете на стратегическия съвет по професионален футбол към Европейската футболна
Коментари Харесай

Има сериозни резерви към предложенията за промени в Световното клубно и Лигата на нациите

Членовете на стратегическия съвет по професионален футбол към Европейската футболна централа (УЕФА) оповестиха, че имат съществени запаси към предложенията на ФИФА за промени в Световното клубно състезание и в шампионата Лига на нациите, се оповестява в изказване на УЕФА.

Срещата сред представителите на УЕФА, професионалните футболни лиги в Европа, клубове и Международната асоциация на професионалните футболисти (ФИФПро) се организира през днешния ден в Лион преди финала на Лига Европа сред Олимпик Марсилия и Атлетико Мадрид. Лидерите на европейския футбол показаха безпокойствие по отношение на новите оферти на ФИФА. Те подлагат на критика най-много “прибързването и неналичието на съответна информация” и желаят “ясно избрана процедура, която зачита съществуващите структури и органи за взимане на решения и включва всички основни заинтригувани страни ".

През април ФИФА разкри, че възнамерява разширено и променено Световно клубно състезание, както и една нова Световна лига на нациите. Общият бюджет за 12 години на новосформираните шампионати ще бъде 25 милиарда $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР