Членовете на Сибирския батальон на въоръжените сили на Украйна всеки

...
Членовете на Сибирския батальон на въоръжените сили на Украйна всеки
Коментари Харесай

Стотици руснаци от Сибир са станали доброволци в украинската армия

Членовете на Сибирския батальон на въоръжените сили на Украйна всеки ден организират тренировки в Киевска област. Техният батальон е поделение, формирано от руснаци, които са се включили към украинските военни редици, с цел да се бият против родината си. Групата се надява един ден да помогне за свалянето на президента Владимир Путин.

Членовете й са най-вече от етнически малцинства от Далечния изток на Русия. Един от командирите им, прочут като Холод, споделя, че преди спора е работил като IT експерт, само че когато почнала пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, не можел да продължи да живее в страната си.

„ На първо място, Украйна и Русия са в положение на война. Всяка цел на територията на Русия, която оказва помощ за спечелването на тази война, е законна цел. Смятам, че сме свободни да стреляме по всяка военна цел в Русия или отвън нея и би трябвало да го вършим. Трябва да го вършим повече, тъй като в случай че спрем нещо, което е вътре в Русия, то то няма да отиде в Донбас, в Запорожие, в Херсон или някъде другаде и да убива и опустошава украинската територия “, споделя командирът Холод на сибирски батальон.

За разлика от други доброволчески елементи в Украйна, в които има съветски жители - като легиона „ Свобода на Русия “ и Руския доброволчески корпус - батальон „ Сибир “ публично е част от постоянната украинска войска. Неговите бойци минават през дълги инспекции за сигурност, които от време на време лишават до една година. След това те се образоват и се изпращат на фронтовата линия в Източна Украйна. Бойците от батальона споделят, че се надяват, че украинската победа ще ги приближи до премахването на политическия надзор на Москва над техния район.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР