Членовете на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отхвърлиха с

...
Членовете на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отхвърлиха с
Коментари Харесай

Съдийската колегия на ВСС бламира Лозан Панов

Членовете на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет отхвърлиха с 10 на 4 гласа опита на Лозан Панов да в профил от поста своя заместител Красимир Влахов и да назначи Светла Димитрова. Това се случи през вчерашния ден след 3-часови „лакърдии“ по израза на правосъдния кадровик Драгомир Кояджиков, представен от „ Правен свят ”.
Неясно с какви претекстове ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) настояваше за рокадата. Пред сътрудниците си от Гражданската гилдия Панов е декларирал, че липсва „доверие“ и „синергия“ сред него и заместника му, а пред правосъдните кадровици през вчерашния ден приказва, че Влахов е направил основни пропуски в работата си.

Магистратите се сплотиха към тезата, че е в правото на административния началник на всеки орган на правосъдната власт да предлага свои заместници, само че не утвърждават метода, по който Панов се пробва да прави това.

„Превърнахте един елементарен проблем, в честен проблем. Нямате право да унижавате по този метод нито един арбитър или човек. Мисля, че арбитър Влахов има задоволително качества да бъде и арбитър, и началник. Ясно е, че има надълбоко разстройство в връзките ви. Това, което вършиме е прецедент“, съобщи Боряна Димитрова на Панов.

Вчера арбитър Влахов е декларирал, че ще подава персонално оставката си в деловодството на Висш съдебен съвет в символ на чест и колегиалност само и единствено към сътрудника си Светла Димитрова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР