Членовете на Общински съвет - Варна одобриха и отпускането на

...
Членовете на Общински съвет - Варна одобриха и отпускането на
Коментари Харесай

Община Варна раздава пари като за последно! Ето как съветниците развързаха кесията на финалната си сесия

Членовете на Общински съвет - Варна утвърдиха и отпущането на 20 000 лв. от общинския бюджет за застраховане на разноските на комерсиално сдружение „ Стадион Спартак “ ЕАД, нужни за хонорар на самостоятелен инспектор и режийни разноски.  С размера на отпуснатите средства ще бъде повишен капитала на сдружението „ Стадион Спартак “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на Общински съвет - Варна. 

Отпускането на финансови средства в размер на 120 000 лева за реорганизация на ул. „ Колю Фичето “ също участва в дневния ред. Парите ще бъдат изразходвани за правене на капиталов проект  за възстановяване на инфраструктурата региона на Западна промишлена зона във Варна.

Съветниците взеха решение на 45 души да бъдат отпуснати общо 13 650 лева – еднократни финансови помощи за облекчаване на витални и комунално-битови потребности. Общо 47 са подадените заявки, само че на двама от заявителите е отказана помощ. Единият тази година към този момент е бил подкрепят от общината, а другият има по-висок приход и няма учредения за разпределяне на средствата.

Най-серозната финансова инжекция обаче беше още веднъж за монополиста в автобусните транспорти, общинската компания " Градски превоз ", която цялостен мандат общинските съветници по този начин и не съумяха да измъкнат от финансовото затъване, макар че са му принципал. На първо място съветниците през днешния ден гласоподаваха нови цени на автобусните карти, които би трябвало да накарат повече хора да изберат този транспорт. 

При новите условия, с изключение на жителите в пенсионна възраст - хора на 65 и повече години, от понижение ще могат да се възползват и учащи се, лица с трайни увреждания и техни придружители.

Пенсионерите ще заплащат по 2 лева месечно за една вътрешноградска линия и по 8 лева за всички вътрешноградски линии. 

Срещу 15 лева на месец, учащите ще могат да употребяват всички линии в чертите на града. Месечните карти за хората с увреждания за всички линии ще са от 8 лева до 25 лева За степен на увреждане от 50% до 70% Наредбата дефинира цена на карта 25 лева, от 71% до 90% ще заплащат 15 лева, а лица с увреждания над 91% – 8 лева

Придружителите на тези лица могат да употребяват месечни карти за всички линии на стойност 15 лева Безплатна абонаментна карта е планувана за лица под 18 години с трайни увреждания от 50% до 100%.

Промени засягат и цените на картите без понижение. За рамките на града, според границите на Общия организационен проект са надлежно:

Месечна абонаментна карта за една линия - 35 лева
Месечна абонаментна карта за всички линии – 50 лева
Тримесечна абонаментна карта за една линия – 90 лева
Тримесечна абонаментна карта за всички линии – 135 лева
Шестмесечна абонаментна карта за една линия – 180 лева
Шестмесечна абонаментна карта за всички линии – 270 лева
Годишна абонаментна карта за всички линии – 520 лева
Съветниците също по този начин гласоподаваха заплатите на работещите в " Градски превоз " да порастват всяка година с по 10% до 2022. 

Дарение в размер на 170 000 лева за неотложни ремонтни действия ще получи пожарната във Варна. Решението се отнася за постройката на бул. „ Сливница “ 159, като средствата ще покрият разноските за ремонт на покрива. Решението е по отношение на постъпило писмо от комисар Тихомир Тотев - шеф на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. В него се напомня, че постройката е издигната през 1969 година и оттогава са правени единствено частични поправки. През 2018 година със средства на Министерство на вътрешните работи са възобновени хидроизолацията на покрива над гаражите, само че от замяна на хидроизолация се нуждае и покрива на главната постройка.  Възможността за общинско финансиране на дейностите по пожарна сигурност и отбрана на популацията е регламентирана в Закона за Министерство на вътрешните работи, чл.138 .

25 000 лева ще бъдат отпуснати на 11 двойки с репродуктивни проблеми. Това реши с цялостно единогласие Общинският съвет във Варна на днешното си съвещание. 3 500 лева за инвитро с донорска яйцеклетка получават две от двойките, а други девет ще бъдат подкрепени с до 2 000 лева.  за медицински проучвания и операции. С днешното решение отпуснатите средства за  мандат 2015-2019 по стратегия инвитро ще доближи 600 000 лева От отпуснатите за 2019 г.   по това направление 160 000 лева в бюджета на Община Варна остават  31 500 лева Благодарение на дейната политика на Община Варна за подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми на бял свят за последните 4 години са се появили над 50 бебета.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР