Членовете на нидерландския парламент не изразиха тъга от смъртта на

...
Членовете на нидерландския парламент не изразиха тъга от смъртта на
Коментари Харесай

Нидерландските депутати не скърбят за смъртта на касапина от Техеран

Членовете на нидерландския парламент не показаха горест от гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси, който почина при злополука с хеликоптер. Те акцентираха закононарушенията на властническия и непоколебим ислямски ирански режим, като няколко депутати показаха прякора на Раиси – „ касапина от Техеран “. Това съобщи Националната осведомителна организация на Нидерландия АНП.

Лидерът на Партията на свободата Герт Вилдерс резервира безмълвие по отношение на гибелта на Раиси, само че изрази вяра, че Иран скоро още веднъж ще стане световна страна, а иранският народ ще бъде освободен от " потисническия и безчовечен режим на ислямските молли ". Вилдерс по-рано назова " взаимност със злото " помощта, която европейският комисар Янез Ленарчич предложи в неделя за издирването на изчезналия тогава хеликоптер на Раиси.

Депутатът от Народната партия за независимост и народна власт Рубен Брекелманс съобщи в пост в обществената мрежа " Екс ", че мислите му се насочват преди всичко към безбройните жертви на Раиси. " Иран и светът изгубиха жесток вандал ", е неговото умозаключение.

Брекелманс има вяра, че Раиси в действителност е трябвало да лежи в пандиза до живот за всичките си закононарушения, наказване, което по думите му в този момент е избегнал, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Членът на партията D66 Ян Патерноте уточни, че починалият ирански президент не е бил другар на Нидерландия. " Раиси е виновен за стотици изтезания, той насочи Иран към още по-консервативен курс и подписа съюз с Путин. Той трансформира Иран в съветска фабрика за дронове ", заявява той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР