Членовете на Националния съвет на БСП са приели предложението на

...
Членовете на Националния съвет на БСП са приели предложението на
Коментари Харесай

БСП започва подписка за запазване на Паметника на съветската армия

Членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия са приели предлагането на водача на столичните социалисти Иван Таков за общонационална подписка за опазване на Паметника на Съветската войска на мястото му в Княжеската градина в София, заяви пресцентърът на партията. Инициативата е в отговор на позицията на ГЕРБ. Днес за " неотложно унищожаване " на счупената през вчерашния ден плоча на монумента, а на по-късен стадий и демонтирането на целия монумент.

" След Втората международна война на територията на България има издигнати над 130 паметника на починалите съветски воини и в чест на успеха на Съветската войска. Това е израз на признателността на българския народ пред подвига на всеки един боец, оставил костите си за Освобождението на България и Европа от фашизма. Всички ли ще ги съборят, попита риторично Иван Таков.

В позиция на Изпълнителното бюро на БСП-София на паметника е наречено умишлен акт на аморалност, ксенофобия и екстремизъм.

През 2020 година общински съветници от " Демократична България " в Столичния общински съвет (СОС) с предложение да се разпореди на кмета Йорданка Фандъкова да изиска от страната преместването на паметника, който е държавна благосъстоятелност, само че е построен в общинска територия и заема повърхност 6 дка в Княжеската градина. До действителни дейности по този начин и не се стигна.

Инициативата беше възобновена от предходната година след нахлуването на Русия в Украйна от кмета на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков, като тогава Трайков упрекна болшинството от ГЕРБ/СДС и Вътрешна македонска революционна организация в безучастие по въпроса. На брифинга в централата на ГЕРБ Вучев оправда дейностите на сътрудниците си с това, че тогава " ситуацията била друга ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР