Членовете на Националния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в

...
Членовете на Националния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в
Коментари Харесай

АИКБ подкрепи решението на АОБР да прекрати участието си в тристранката

Членовете на Националния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България /АИКБ/ поддържаха решението на Асоциация на организациите на българските работодатели/АОБР/ да приключи присъединяване си в Националния съвет за тристранно съдействие /НСТС/ до внасянето за разискване на съответни съгласно работодателите оферти за ограничение на злоупотребите с болничните, оповестиха от АИКБ.

АИКБ изрично не приема продължаването на вменената през 2010 година като антикризисна мярка предприятията да заплащат първите три дни болнични . Чрез този вменен спомагателен ангажимент те в действителност биват облагани тройно - посредством осигуровките, които внасят, посредством компенсации за първите три дни от краткотрайната неработоспособност, които изплащат и посредством изплащането на спомагателни хонорари за заместващи служащи, показват от организацията.

По време на съвещанието на Националния съвет на АИКБ е бил показан и разискван Планът за деяние за финансиране на резистентен напредък на Европейски Съюз. Неговата цел е да преориентира финансовите потоци към устойчиви вложения, да усъвършенства ръководството на финансовите опасности, произлизащи от изменението на климата и утежняването на обществените проблеми.

Европейската комисия към този момент е предоставила пакет от три законодателни оферти - правилник за обявяване, правилник за бенчмарковете и правилник за таксономията, като първите два към този момент са признати. Очаква се регламентът за таксономия да бъде признат до края на 2019 година

Работодателската организация е приела нови членове - Асоциацията на производителите на асансьори, Асоциацията " Свободен енергиен пазар ", Камарата на професионалните оценители и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР