Членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърдиха

...
Членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърдиха
Коментари Харесай

Газът поскъпва с 1.91%, токът - с 1.5%

Членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърдиха новите цени на природния газ. Увеличението е с 1,91%. Това разгласи ръководителят на КЕВР Иван Иванов по време на конференция, съобщи news.bg

Новите цени на газа влизат в действие от през днешния ден и важат за целия нов ценови интервал до от 1-ви юли 2017 година до 30-ти юни 2018 година

КЕВР разгласи ценовите решения за електрическата енергия и на топлинната сила. За битовите консуматори покачването в цената на електрическата енергия е приблизително към 1,50%. За клиентите на ЧЕЗ повишаването е с 2%, за клиентите на ЕВН - 1,7%, а за клиентите на " Енерго -про " повишаването е с 0,41%.

КЕВР утвърди цената на топлинната сила за другите топлофикационни сдружения в страната, считано от 1-ви юли. Иванов изясни, че топлофикационните сдружения могат да бъдат разграничени условно на два типа според от първичния енергоресурс.

За сдруженията с притежател природен газ нарастването е към 2%, за София то е 0,98%. Усреднено за всички топлофикации на природен газ и на въглища нарастването е 3%. За клиентите на топлофикация в Перник нарастването е 9,31%, за Сливен - 6,04%, за Русе - 8,05%.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР