Членовете на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров и Катя

...
Членовете на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров и Катя
Коментари Харесай

Зафиров от Бургас: Вече са в сила 20-те милиарда от бюджета за социални политики


Членовете на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров и Катя Георгиева организираха среща с общинските ръководители на левицата в област Бургас. Тя е част от огромните обиколки на управлението на Българска социалистическа партия в страната за срещи със структурите на левицата и жителите по места и диалози по отношение на политиките на Българска социалистическа партия и динамичната политическа конюнктура в страната и света.

Обсъдени бяха първите 100 дни на ръководството на страната, както и достиженията на Българска социалистическа партия в бюджета за 2022 година. „ Неслучайно това беше избран като най-социалният бюджет, който страната ни е имала през последните 30 години “, съобщи Атанас Зафиров пред присъстващите като добави: „ От 1 април влязоха в действие всички тези 20 милиарда лева в бюджета за обществени политики. Това включва нарастване на минималната работна заплата и компенсацията за втората година от майчинството на 710 лева, ваучерите за храна на служащи станаха от 80 лв. на 200 лв., усили се и размерът на обществената пенсия за неработоспособност. “

Като ограничения за справяне с демографската рецесия Катя Георгиева добави и влизането в действие на безвъзмездни детски градини, както и нарастване на средствата за развъждане на дете.

Членовете на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия показаха и мярката за всички пенсионери, които ще получат по 70 лв. добавка към пенсиите си за месец април за Великден. Това решение бе приветствано необятно от присъстващите.

По време на срещата бе изработен и обзор на положението на партийните структури, а в хода на полемиката се търсеха на решения на наболели проблеми. Обсъдени бяха и оферти за възстановяване на живота в общините от региона.

Честен и открит диалог бе извършен за стъпките на Българска социалистическа партия както на национално, по този начин и на локално равнище.

Top of Form

Bottom of Form

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР