Членовете на Изпълкома на БФС бяха запознати с концепцията за

...
Членовете на Изпълкома на БФС бяха запознати с концепцията за
Коментари Харесай

БФС прие концепция за развитие на ДЮШ

Членовете на Изпълкома на БФС бяха осведомени с концепцията за развиване на детско-юношески футболни школи в България. Тя цели дълготрайно развиване на българския футбол на клубно и национално равнище.

Ето какво пишат от БФС:

Днес членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз бяха осведомени с Концепцията за развиване на детско-юношески футболни школи в България. 10-годишната стратегия цели дълготрайно развиване на българския футбол на клубно и национално равнище, като ще обхване над 10 000 деца и юноши на година.

Концепцията е създадена от треньорите на всички национални гарнитури на България под управлението на селекционера на мъжкия отбор Красимир Балъков, от отговорника за мъжкия народен тим Йордан Лечков, от отговорника за детско-юношеския футбол Емил Костадинов, от Треньорската школа по футбол в лицето на Юри Николов, Михаил Мадански и техническия шеф на БФС проф. Лъчезар Димитров.

В сърцевината на плана е заложена работата с подрастващите, като за тази цел ще бъдат приложени модерни подготвителни методики на равнище ДЮШ, които да основат бъдещия гръбнак на клубния и националния футбол. Концепцията включва предложение за основаването на нов обществен артикул - футболни учебни заведения, които да дадат опция на всички деца, без значение от физическата им подготовка и качества, да се занимават интензивно с футбол. Допълнително ще бъде внедрена централизирана клауд-базирана скаутинг система, обхващаща цялата страна, както и последни технологии в региона на видео-анализа и образованието. Планът включва взаимно финансиране от страна на ММС, БФС и футболните клубове, които дават отговор на лицензионните критерии и имат предпочитание да развиват своите академии по тази стратегия.

Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз одобри Концепцията, която ще бъде показана на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и на министър-председателя Бойко Борисов.
 БФС наложи любопитна възбрана на професионалните клубове
БФС наложи любопитна възбрана на професионалните клубове

Вижте я
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР