Членовете на групата Pussy Riot, които нахлуха на терена на

...
Членовете на групата Pussy Riot, които нахлуха на терена на
Коментари Харесай

Нахлулите на терена в Москва членове на Pussy RIot са осъдени на 15 дни затвор

Членовете на групата Pussy Riot, които нахлуха на терена на стадион " Лужники " в Москва по време на финала на международното състезание по футбол сред Франция и Хърватия, са наказани на 15 дни затвор. Двама от тях получиха тригодишна възбрана да посещават спортни мероприятия.

Пьотр Везилов, Олга Курачьова, Вероника Никулшина и Олга Постухова са четиримата наказани, които се появиха на терена, облечени в полицейски униформи. Акцията им докара до малко спиране на срещата през второто полувреме.

Четиримата протестиращи са упрекнати в нарушение на разпоредбите за държание на феновете по време на спортни надпревари и за нелегално носене на униформа с отличителни знаци на държавни военизирани организации, правоохранителни или контролиращи органи.

След дуела Pussy Riot употребява обществените мрежи, с цел да поеме отговорност за случилото се. От групата обясниха, че акцията се споделя " Милиционер влиза в играга ". Чрез нея те означиха и 11 години от гибелта на " великия съветски стихотворец Дмитрий Александрович Пригов, основал в съветската просвета облика на Милиционера, притежател на небесната държавност ".

Организаторите насочиха и шест претенции: " Освобождаване на всички политически затворници; Да не бъдат осъждани на затвор хората, единствено тъй като са " харесали " обява в обществените мрежи; Прекратяване на противозаконните арести на митингите; Да се разреши политическа конкуренция в страната; Да не се изфабрикуват наказателни каузи и да не бъдат държани хората просто по този начин в арестите; Да превърнем земния полицай в небесен полицай. "

По-късно в интернет се появи видео на диалог сред арестуваните членове на Pussy Riot и полковник от московската полиция, който декларира: " Понякога скърбя, че през днешния ден не е 37-а година. Направо скърбя. "

 Нахлулите на терена в Москва членове на Pussy RIot са наказани на 15 дни затвор
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (478)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР