Членовете на Европейския парламент от Комисията по култура и образование

...
Членовете на Европейския парламент от Комисията по култура и образование
Коментари Харесай

Членове на Европейския парламент пристигат на официално посещение във Велико Търново

Членовете на Европейския парламент от Комисията по просвета и обучение ще са на публично посещаване във Велико Търново на 19-ти и 20-ти септември. Първият ден те ще посетят Професионалната гимназия по туризъм, където дружно с шефове на междинните учебни заведения от Велико Търново и Габрово ще дискутират на тематика „ Подобряване и модернизиране на учебното обучение ”.

Работната стратегия на евродепутатите от Полша Богдан Анджей Здройевски и Богдан Брунон Вента, от Германия Сабине Ферхайен и от България Момчил Неков и Светослав Малинов включва среща с кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов и среща-дискусия с ректора и представители на великотърновския университет.

Гостите ще посетят комплекс „ Етъра “, ще прегледат Велико Търново и ще видят светлинното шоу на крепостта „ Царевец “.

Целта на работното посещаване е да бъде направена равносметка на програмата „ Еразъм “ и да се очертаят бъдещите ѝ промени, да се разиска идната промяна на Европейската младежка тактика и по-доброто включване на културата в Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз след 2020 година, както и в новия Работен проект за просвета 2019 – 2022 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР