Членовете на Европейския парламент от Групата на S&D приветстват предложението

...
Членовете на Европейския парламент от Групата на S&D приветстват предложението
Коментари Харесай

S&D: Замърсителите на околната среда трябва да понесат своята отговорност и да бъдат санкционирани подобаващо

Членовете на Европейския парламент от Групата на S&D приветстват предлагането на Комисията за надграждане на остарялата Директива за отбрана на околната среда посредством наказателно право, каквото е и предлагането на парламентарния отчет по отношение на екологичната отговорност от май 2021 година Въпреки това, Групата S&D има вяра, че Европейски Съюз би трябвало да реализира повече в посока на опазването на околната среда, в сравнение с Комисията предлага, посредством признание на екоцида за закононарушение според правото на Европейски Съюз. По-строгите наказания против нарушителите и по-строгото правоприлагане са значими стъпки за въздържане на екологичните закононарушения и отбрана на планетата.

Тимо Вьолкен, представител на S&D по правните въпроси, съобщи:

„ Доказателствата, че в Европейски Съюз се правят екологични закононарушения, са кристално ясни. Въпреки това процентът на правосъдно гонене против компании по сходни каузи към момента е прекомерно невисок в Европейски Съюз. Ние изцяло поддържаме измененията в европейското законодателство, които хармонизират метода, по който класифицираме закононарушенията, свързани с околната среда и което подсигурява, че глобите се ползват напълно. Социалистите и демократите имат вяра, че би трябвало да отидем доста по-далеч, като признаем екоцида за екологично закононарушение според законодателството на Европейски Съюз. Масовите вреди за околната среда са необратими и бъдещите генерации ще би трябвало да живеят с следствията. Това би трябвало да спре и наказателните каузи за екологични закононарушения биха били доста дейно възпиращо средство. Парламентът е подготвен да усъвършенства доста предлагането на Комисията за Европейски Съюз да се утвърди в ролята си на международен водач в опазването на околната среда.

„ Без да се скрием, без повече правно комплициране и без да търсим малки врати в законите можем да подсигуряваме, че замърсителите и нарушителите ще бъдат осъдени по метод, отговарящ на закононарушението. В парламентарния отчет по отношение на екологичната отговорност на фирмите по-рано тази година, евродепутатите гласоподаваха за актуализиране на Директивата за закононарушенията против околната среда и надграждане на разпоредбите на Европейски Съюз за екологична отговорност от 20 години. Чрез даването на по-ясни дефиниции на закононарушенията в региона на околната среда, както и посредством разширението на листата с нови типове закононарушения, ние можем да сложим завършек на всяко съмнение или неустановеност в Европейски Съюз, когато става въпрос за преследването на компаниите-нарушители. Ние сме длъжни да защитим нашата планета и е извънредно време фирмите да платят за закононарушенията си против нея. "

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР