Членовете на ЕП въвеждат финансови санкции за политически организации на

...
Членовете на ЕП въвеждат финансови санкции за политически организации на
Коментари Харесай

Злоупотреба с лични данни в политически кампании: нови правила за финансови санкции

Членовете на Екологичен потенциал вкарват финансови наказания за политически организации на паневропейско равнище, които съзнателно злоупотребяват с персонални данни в акциите за европейски избори. Това оповестиха от пресслужбата на Европейския парламент.

Във вторник Европейският парламент одобри нови правила по отношение на политическите акции, употребяващи персонални данни, с 586 гласа „ за “, 55 „ срещу “ и 24 „ въздържали се ".

Неотдавнашни случаи като абсурда с Фейсбук/Кеймбридж Аналитика подчертаха по какъв начин злоупотребата с персонална информация може да подкопае демократичния развой - което в тази ситуация с Кеймбридж Аналитика включва придобиването на милиони профили в обществени медии от частна компания, в прорез с изискванията за прилагане на платформата, и тяхното следващо потребление в основани в Съединени американски щати политически акции. В резултат на това се вкарват финансови наказания за тези европейски политически партии и фондации, които умишлено работят отвън разпоредбите за отбрана на данните в своите акции за европейски избори.

В рамките на три месеца от изпълнително решение на надзорния орган на страна членка, комисия от самостоятелни специалисти в региона ще би трябвало да дефинира дали дадена организация е работила съзнателно. Службата за европейски политически партии и фондации ще има право да постанова наказания, които биха могли да възлизат на % от техния настоящ годишен бюджет от Европейски Съюз, както и тяхното изключване от финансирането за идната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР