Членовете на ЕП ще обсъдят и гласуват резолюция, в която

...
Членовете на ЕП ще обсъдят и гласуват резолюция, в която
Коментари Харесай

Украйна: Борба за изправяне на извършителите на военни престъпления пред съда

Членовете на Екологичен потенциал ще обсъдят и гласоподават резолюция, в която се преглеждат методите за поддръжка на Украйна и Международния углавен съд в битката с безнаказаността на военните закононарушения.

Очаква се евродепутатите да призоват за поддръжка от страна на Европейски Съюз за подкрепяне на събирането на доказателства и подготовката на каузи против причинителите на хипотетични закононарушения, осъществени по време на съветската война в Украйна.

Резолюцията ще се концентрира и върху това по какъв начин интернационалната общественост може да се оправи с закононарушенията, за които МНС няма пълномощия, и да успее да постави завършек на безнаказаността за тези закононарушения.

Разширена роля на Евроюст в битката против безнаказаността

Очаква се Парламентът да гласоподава и на Евроюст, с цел да може той да съхранява и проучва доказателства, свързани с военни закононарушения, геноцид и закононарушения против човечеството. При откриването на сесията в сряда следобяд депутатите ще решат дали да прегледат това досие в границите на по този начин наречената на Парламента. Ако този интензивен график бъде утвърден, гласуването на текста ще се състои в четвъртък.

Актуализираният мандат ще даде на – Агенцията на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване, правото да обработва данни, свързани с този тип закононарушения. Той също по този начин ще разреши на Евроюст да споделя данни с Международния углавен съд и други интернационалните организации, както и с органите на страните членки на Европейски Съюз. Подкрепяният от на Европейски Съюз работи в Украйна от март 2022 година насам.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР