Членовете на ЕП ще гласуват резолюция, в която се оценяват

...
Членовете на ЕП ще гласуват резолюция, в която се оценяват
Коментари Харесай

Условност свързана с върховенството на закона и последици от решението на Съда на ЕС

Членовете на Екологичен потенциал ще гласоподават резолюция, в която се правят оценка последствията от скорошното решение на Съда на Европейски Съюз, което удостовери регламента за конвенционалност обвързвана с върховенството на закона.

Очаква се в резолюцията евродепутатите да повторят апела си, насочен по време на с комисаря Хан на 16 февруари, Комисията да работи неотложно и да задейства механизма за конвенционалност обвързвана с върховенството на закона, с цел да отбрани бюджета на Европейски Съюз от злоупотреби от страна на държавни управления, нарушаващи полезностите на Европейски Съюз.

Регламентът за бюджетното обвързване с условия влезе в действие на 1 януари 2021 година, само че до момента Комисията не го е приложила. На 11 март 2021 година Полша и Унгария оспориха регламента пред Съда на Европейски Съюз. Съдът се произнесе на 16 февруари, като отхвърли и двете тъжби.

Регламентът по отношение на общ режим на обязаност с условия за отбрана на бюджета на Съюза влезе в действие на 1 януари 2021 година На 11 март 2021 година Полша и Унгария внесоха тъжби против регламента пред Съда на Европейски Съюз. На, като отхвърли жалбите.

Гласуването е планувано за сряда, а резултатите ще бъдат оповестени в четвъртък сутринта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР