Членовете на ЕП приветстват европейските транспортни и туристически оператори за

...
Членовете на ЕП приветстват европейските транспортни и туристически оператори за
Коментари Харесай

ЕП: Русия трябва да върне откраднатите самолети


Членовете на Екологичен потенциал приветстват европейските транспортни и туристически оператори за помощта им за бежанците от Украйна, изискват от Русия да върне откраднатите самолети и приканват Европейски Съюз да затегне глобите против Русия, оповестиха от пресцентъра на Екологичен потенциал в София.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5004
Европейските транспортни оператори оферират на украинските жители гратис пътешестване с трен, рейс, транспортен съд или аероплан и това се прави оценка високо, се споделя в резолюция по отношение на въздействието на противозаконната война на Русия против Украйна върху транспортния и туристическия бранш на Европейски Съюз, призната с повдигане на ръка в четвъртък. Транспортът е стратегическо средство за Европейски Съюз за обезпечаване на взаимност и поддръжка на Украйна и нейния народ, допълват членовете на Екологичен потенциал.

Те акцентират, че войната в Украйна се е отразила на транспортния бранш на Европейски Съюз посредством повишение на цените на горивата и посредством нарушение на веригите за доставки. Членовете на Екологичен потенциал считат, че транспортните оператори от Европейски Съюз, които имат връзки с съветския пазар, би трябвало да бъдат подкрепени, защото те пренасочват активността си от Русия.

Членовете на Екологичен потенциал са обезпокоени от сериозното влияние на войната върху бранша на въздухоплаването, като показват страдание от обстоятелството, че Русия, в очевидно нарушаване на интернационалните правила за гражданско въздухоплаване, е принудила самолети, наети от задгранични компании, да се пререгистрират в съветския указател на въздухоплавателните средства. " Подобна кражба не може да бъде толерирана ", споделят евродепутатите и упорстват за незабавното връщане на тези самолети на законните им притежатели. 

Резолюцията също по този начин приканва Европейски Съюз да затегне още повече глобите против съветския морски бранш и да откаже да допусне кораби, които са дебаркирали в Русия на път за Европейски Съюз, да влизат в пристанищата на Европейски Съюз. Освен това на всички кораби, които желаят да спрат в пристанище на Европейски Съюз, би трябвало да се забрани да зареждат гориво в съветски пристанища, се прибавя в текста.

Решението на Европейския съвет да понижи фрапантно средствата за военна подвижност е неточност, която подкопава европейската сигурност, считат евродепутатите. Те приканват Комисията да откри решение за доста увеличение на бюджета за военна подвижност в границите на програмата " Механизма за свързване на Европа ".

Европейски Съюз би трябвало да помогне на страните членки да развият инфраструктура с двойна приложимост и транспортни връзки в границите на Европейски Съюз, само че също по този начин и със Западните Балкани, Молдова, Грузия и Украйна, прибавят евродепутатите, като се застъпват и за разширение на трансевропейската транспортна мрежа до Украйна и Молдова.

 Членовете на Екологичен потенциал също по този начин приканват страните от Европейски Съюз да поддържат хотелите и услугите за краткосрочно отдаване чартърен в Европейски Съюз, които одобряват украински бежанци. Те желаят от Комисията да сътвори краткотрайна финансова стратегия на Европейски Съюз за подкрепяне на туристическите компании, които наемат украински бежанци.

Пандемията COVID-19 и актуалната война демонстрираха, че незабавно би трябвало да се сътвори Агенция на Европейски Съюз за туризма и Европейски механизъм за ръководство на рецесии, с цел да се реагира съответно и бързо на рецесии от огромен мащаб, като пандемии, войни, филантропични рецесии и въздействието на изменението на климата, споделят членовете на ЕП
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР