Членове на Висшия съдебен съвет и ръководители на окръжни и

...
Членове на Висшия съдебен съвет и ръководители на окръжни и
Коментари Харесай

Магистрати искат промени на промените в Закона за съдебната власт

Членове на Висшия правосъден съвет и ръководители на окръжни и апелативни прокуратури приканиха за незабавни промени на измененията в Закона за правосъдната власт, с които бяха закрити профилираните съд и прокуратура. Според магистратите и правосъдните кадровици, не са уредени основни въпроси, измежду които ориста на стотици преписки, висящи следствия и каузи, които след 28 юли би трябвало да бъдат трансферирани от профилираните в останалите способени прокуратури.

На съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет основният прокурор Иван Гешев дефинира това което следва да се случи, като " юридическа злополука ":

" Колеги, никой не го интересува дали ще пострада правораздаването, вие сте огромни идеалисти! Тези проблеми са проблем на законодателя, който ни ги трансферира на нас, с цел да каже: " Ето, правосъдната власт е отговорна, тъй като тя провокира този безпорядък ". Не, този безпорядък се провокира от Министерството на правораздаването и от Народно събрание. Ние сме тук, с цел да кажем единствено едно само – " Висш съдебен съвет не може да направи нищо за всички тези проблеми ".

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова сподели, че всички сложени въпроси ще бъдат разисквани от екипа ѝ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР