Членове на украинската делегация на преговорите с Русия за спиране

...
Членове на украинската делегация на преговорите с Русия за спиране
Коментари Харесай

Украйна отрича да има отровени членове на делегацията за преговори с Русия

Членове на украинската делегация на договарянията с Русия за прекъсване на войната в Украйна отхвърлиха медийните известия, че са станали жертва на отравяне.

Всички членове на делегацията се усещат добре, сподели украинският договарящ Михайло Подоляк, представен от украински медии. „ В момента в осведомителната сфера има доста спекулации, най-различни тайни теории “, съобщи той.

Американският вестник „ Уолстрийт джърнъл “ писа през вчерашния ден, цитирайки и проверяващия уебсайт Белигкет, че украински договарящи, в това число съветският олигарх Роман Абрамович, получили при започване на този месец признаци на отравяне. Според вестника това било дело на хардлайнери в Москва, които желали да провалят диалозите. Съобщението излиза преди през днешния ден в Истанбул да бъдат възобновени мирните договаряния сред Русия и Украйна.

Един от членовете на украинската делегация Рустем Умеров, посочен от „ Уолстрийт джърнъл “ като един от тровените, написа във Facebook, че е добре и прикани да не се има вяра на „ жълтите вести “. Води се осведомителна война, уточни още той.

В изявление по националната телевизия украинският външен министър Дмитро Кулеба също съобщи, че в този момент всички са жадни за вести и сензации, само че все пак язвително посъветва всички, които ще вземат участие в договаряния с Русия „ да не ядат и пият нищо и за предпочитане да не допира никакви повърхности “, съобщи Ройтерс.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР