Членове на софийската дружба на БЗНС настояват незабавно за оставката

...
Членове на софийската дружба на БЗНС настояват незабавно за оставката
Коментари Харесай

Членове на БЗНС скочиха на ръководството си, не искат да подкрепят Васил Терзиев за кмет

Членове на софийската дружба на Български земеделски народен съюз упорстват неотложно за оставката на националния водач на организацията Илия Зюмбюлев, оповестява БГНЕС като се базира на свои източници в столицата.

До напрежение в земеделската партия се стигна откакто в понеделник, 24 юли ръководителят е направил опит да осуети провеждането на изключително съвещание на столичната организация, отказвайки да допусне членовете в офиса на партията. На съвещанието трябвало да се вземе решение коя кандидатура ще поддържат земеделците на идните кметски избори в София през есента.

Преди парламентарните избори през април Български земеделски народен съюз се включи в обединението от партии и организации, подкрепящи ПП-ДБ, а като премия за това преди две седмици Илия Зюмбюлев бе назначен от премиера Денков за регионален шеф на Пловдив.

Въпреки изводи офис съвещанието се е провело на стълбището пред постройката. Сред заседаващите на улицата при над 38 градуса температура е бил и 90-годишният Величко Велев, един от малцината оживели до през днешния ден концлагеристи от комунистическите репресии.

Земеделската организация в София е взела единомислещо решение да поддържат кандидатурата на проф. Вили Лилков за кмет на столицата и са се противопоставили на опита на ръководителя Зюмбюлев да наложи силово Български земеделски народен съюз да припознае като своя номинацията на внука на Държавна сигурност Васил Терзиев. Вчера земеделците разпространиха до медиите и своя позиция – за какво се разграничават от Терзиев и застават зад проф. Лилков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР