Членове на Съюза на международните превозвачи отпътуват 8,40 часа сутрин

...
Членове на Съюза на международните превозвачи отпътуват 8,40 часа сутрин
Коментари Харесай

От Съюза на международните превозвачи с подробности за протеста утре в Страсбург

Членове на Съюза на интернационалните превозвачи отпътуват 8,40 часа заран на 27 март за Страсбург, с цел да стачкуват пред постройката на Европейския парламент, който ще разисква Мобилен пакет 1, дни преди да се разпусне поради идните избори.

Това написа в публично известие от Съюза на интернационалните превозвачи, което публикуваме без редакторска интервенция.

"Протестиращите ще кацнат в 10 ч. локално време и незабавно ще те насочат към мястото на митинга - бул. “Президент Роберт Шуман “, пред постройката на Европейски парламент. Разрешителното за митинг е от 10 до 13 часа френско време. Към митинга ще се причислят протестиращи от Румъния, Полша, Литва, Словения и други страни от периферията, които са против гласуването на „ Мобилен пакет 1 “ в този му тип.

До тази мярка се стигна, откакто нощес, Екологичен потенциал единствено с два гласа допълнително „ за “, реши да включи разглеждането на скандалния пакет в една от последните си сесии. Въпреки изказаните поддържа от политическите партии, трима български евродепутата не се явиха да заявят своя избор, което на процедура реши гласуването.

СМП е най-голямата транспортната браншова организация, с над 480 членуващи компании, която съумя да наеме полет за 110 души. „ Кандидатите да стачкуват са в пъти повече, само че не успяхме за това малко време да наемем и втори чартър “, прецизира Ангел Траков, ръководител на УС на СМП.

„ Ние ще бъдем в Страсбург, освен поради автомобилния интернационален превоз! Ще бъдем там, с цел да потвърдим, че Европейски Съюз има бъдеще, за което се борим! Нашата борба е основна за европейското бъдеще на България! Ако Екологичен потенциал гласоподава пакета, без утвърждение на личната си транспортна комисия, това ще е знак, че нещо в Европейски Съюз не е наред. Поправките на противоречивия пакет за 3 години са над 1600, повече от броя на депутатите, които ще „ вдигнат ръка “, с цел да одобрят пакета “, разяснява още Траков.

На свое общо заседание (ОС),късно в събота, СМП утвърди декларация от членовете, в която изрично се декларира, че против България и страните от периферията на Европейски Съюз се води икономическа война с политически средства. България е измежду „ изчислените жертви “ на тази война, дружно с Румъния. Затова в Страсбург ще стачкуват и румънски превозвачи, които идват там с два чартърни полета.

Сдружението приготви и специфични писма до западните си контрагенти, с които ги уведомява за вероятни митинги и за това по какъв начин опитите да бъде унищожена европейската конкуренция при превоза, ще ги засегне директно. СМП популяризира и писма, съпроводени от декларация на общото заседание до водачите на всички партии, показани в Екологичен потенциал, както и до всички евродепутати. Към тях е прикрепена и декларацията на Оценка за съвместимост на СМП ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР