Членове на избирателна комисия в Пловдив масово не поставят печати

...
Членове на избирателна комисия в Пловдив масово не поставят печати
Коментари Харесай

Пловдивчанка: Защо не се спазват правилата и не се поставят печати на бюлетините от машина?

Членове на изборна комисия в Пловдив всеобщо не слагат печати върху бюлетините от машина. Това показа пред TrafficNews Веселина Кръстева, която е забелязала нередността.
Прочетете още
Тя описа, че към 9:00 часа през днешния ден е упражнила правото си на избор в ОУ „ Димитър Димов ” в секция номер 35. Пловдивчанката е забелязала, че всеобщо не се слагат печати на бюлетините от машина.

„ Това е неуместно. Накарах ги да подпечатат моята, само че преди мен това не се случваше. Когато ги попитах за какво не поставят печати, те ми обявиха, че не били длъжни да го вършат ”, описа тя.

Жената е звъннала на посочен номер за сигнали към ЦИК, с цел да алармира за нередността.

„ Разказах какво се е случило и един много общителен мъж ми съобщи, че това е в прорез с разпоредбите и е наложително да се поставят печати, след което ми сподели, че ще се свърже с хората, които са членове във въпросната секция, с цел да ги предизвести ”, добави Кръстева.

Според дамата протичащото се е неуместно и е належащо хората, които правят тази активност, да се срещнат авансово с разпоредбите.

„ Абсурдно е да не си знаят отговорностите, а да взимат пари. Ами в случай че машината се скапе. Странно ми е по какъв начин на хартиените бюлетини поставят печати, а на тези от машина не ”, добавя тя.

Днес от брифинг на ЦИК стана ясно, че голям брой такива сигнали за липса на щемпел върху бюлетините от машина тормозят гласоподавателите, като моли всички членове на комисиите да извърнат по-голямо внимание на този проблем и да следват разпоредбите.

От Централната изборна комисия прибавиха още, бюлетините, които са пуснати без щемпел ще бъдат регистрирани, само че въпреки всичко членовете в комисиите да се придържат към разпоредбите.

Друга пловдивчанка пък описа, че е желала да упражни правото си на избор в 73 секция в Основно учебно заведение „ Гео Милев “, посредством гласоподаване с машина, само че това не се е случило. Причината е, че хартията, с която е било гласувано във въпросната секция е била прекомерно дебела и това е развалило машината, като дамата подозира, че това е целеустремено.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР