Членове на ГЕРБ от община Кирково осъдиха МВР за неправомерното

...
Членове на ГЕРБ от община Кирково осъдиха МВР за неправомерното
Коментари Харесай

Членове на ГЕРБ от община Кирково осъдиха МВР за неправомерното си задържане през юли 2021 г.

Членове на ГЕРБ от община Кирково осъдиха Министерство на вътрешните работи за непозволеното си задържане през месец юли 2021 година Това заяви на Facebook страницата си Цвета Караянчева, която е ръководител на регионалната конструкция на партията в Кърджали.

Административният съд в Кърджали се произнесе в интерес на Хюсеин Садък, Митко Хатибов и Шукри Вели, които бяха показно задържани от полицията, обискирани, изведени с белезници, подложени на напън от органите на реда и принуждавани да подписват протоколи за безучастие в предизборната акция за 46-то Народно заседание.

Случаят стана нарицателен за репресивната политика на вътрешния министър Рашков във връзка с ГЕРБ, а тримата потърсиха правата си в съда, който постанови, че задържането им е нелегално. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. Министерство на вътрешните работи е наказано да заплати разноските по завършилите каузи.

Оттук-нататък тримата потърпевши ще заведат искове против Министерство на вътрешните работи за нанесени неимуществени вреди.

Междувременно справедливостта спечелва и във връзка с инж. Иван Гавазов - съдът го възвърне на поста шеф на Областното пътно ръководство в Кърджали, откакто служебното държавно управление на Радев го в профил предходната година по донос против него, оповестява още Караянчева.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР