Членове на Европейския парламент напускат законодателния орган на ЕС средно

...
Членове на Европейския парламент напускат законодателния орган на ЕС средно
Коментари Харесай

Масово валят оставки на евродепутати от ЕП

Членове на Европейския парламент напущат законодателния орган на Европейски Съюз приблизително по един на седмица, заяви „ Политико “. 33 евродепутати са напуснали постовете си от началото на 2017 година, а 80 са напуснали местата си след спечелването на вота през 2014 година За някои от тях става дума за апетитни ходове: Анджей Дуда от евродепутат стана президент на Полша в границите на седмици през 2015 година За други опитът да се осъществят в националната политика приключи с злополука: Улрике Луначек от вицепрезидент на Европейския парламент президент стана безработна, когато нейните Зелени в Австрия не съумяха да завоюват нито едно място на октомврийските избори в страната.
Най-много евродепутати е изгубила Испания – тази страна е олекнала с 12 души в Екологичен потенциал, следвана от Англия с 10. В съразмерно отношение Белгия също е най-губеща: петима от 21-те белгийски евродепутати са напуснали от юли 2014 година
Има и губещи по партийна линия: Британските консерватори са партията, която е изгубила най-вече евродепутати – петима. Испанският Podemos, английската Лейбъристка партия и полската консервативна „ Ред и правдивост “ са имали четири оставки след последните избори за Европейски парламент, съобщи БГНЕС.
От статистиката излиза, че представителите на мощния пол имат по-слабо увлечение към Екологичен потенциал - 55 мъже депутати са напуснали, против 25 дами (15 от които са напуснали от 1 януари).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР