Членове на борда на компанията Tesla, включително главният изпълнителен директор

...
Членове на борда на компанията Tesla, включително главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

Бордът на Tesla, включително Мъск, трябва да връща $735 милиона на компанията, заради неправомерно отпуснати големи бонуси

Членове на борда на компанията Tesla, в това число основният изпълнителен шеф Илон Мъск, ще върнат над 735 милиона $ на компанията. За това се споразумяха те, с цел да се уреди правосъдно дело на вложител, като съгласно обвиняванията членовете на борда непозволено са си отпуснали големи заплати.

Сред имената са създателят на Oracle Лари Елисън, Джеймс Мърдок, наследник на медийния магнат Рупърт Мърдок и братът на Мъск, Кимбъл Мъск.

Ще има и промени в корпоративното ръководство и метода, по който се преразглеждат проблемите със заплатите на равнище ръб, съгласно правосъдни документи, представени от Fortune.
 Мистериозноят
Мистериозноят " Проект 42 " или за какво Tesla проверява Мъск за вероятни злоупотреби

Вниманието в компанията беше привлечено след поръчка за стъкло за милиони долари

Членовете на борда на Tesla отхвърлиха да са правили дейности, само че споделиха, че са се съгласили да уредят случая, " с цел да отстраняват несигурността, риска, тежестта и разноските за по-нататъшни правосъдни разногласия ".

Членовете на борда бяха упрекнати, че са си присъдили незаслужено огромно обезщетение под формата на към 11 милиона варианти за акции в границите на 2017 година до 2020 година

Делото е заведено от пенсионния фонд на акционерите на Tesla Police and Fire Retirement System от град Детройт през 2020 година

Като част от съглашението шефовете се съгласиха и да не получават никаква отплата за 2021, 2022 и 2023 година и бордът ще промени метода, по който се дефинира заплащането.

Tesla се отбрани като отговори с аргумента, че компанията е отчела съвсем невиждан напредък, карайки цената на акциите да хвръкне 10 пъти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР