Членове на американския Конгрес, в това число и много такива

...
Членове на американския Конгрес, в това число и много такива
Коментари Харесай

Конгресмени ще разследват какво се е объркало в Афганистан

Членове на американския Конгрес, включително и доста такива от Демократическата партия на президента Джо Байдън, обявиха, че изпитват все по-голямо недоволство от събитията в Афганистан, и дадоха обещание да проверяват какво се е объркало, съобщи организация " Ройтерс ".

" Събитията от последните дни бяха кулминационната точка на поредност неточности на държавните управления на републиканците и демократите през последните 20 години ", съобщи сенатор Боб Менендес, демократ и ръководител на външнополитическата комисия на Сената.

Ситуацията в Афганистан ескалира бързо. На летището имаше хиляди хора, които се пробват да се доберат до заветното място в някой от самолетите за евакуация. Американските бойци, които охраняваха кабулското летище, даже бяха принудени да правят предупредителни изстрели, тъй като хората блокираха пистите за кацане и политане.

Афганистанската войска, която наброява 300 000 души, и която в продължение на две десетилетия беше обучавана, финансирана и въоръжавана от Запада, не оказа никаква опозиция на талибанските бунтовници. Съветникът по националната сигурност на американския президент Джо Байдън Джейк Съливан призна, че доста количество американска военна техника е попаднало в ръцете на талибаните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР