Членове на администрацията на Доналд Тръмп пристигнаха в швейцарския ски

...
Членове на администрацията на Доналд Тръмп пристигнаха в швейцарския ски
Коментари Харесай

САЩ: „Америка първо“ не означава „Америка сама“

Членове на администрацията на Доналд Тръмп дойдоха в швейцарския ски курорт Давос в сряда с ясно обръщение към международните водачи –„ Америка първо “ не значи „ Само Америка “, разяснява американското авторитетно издание Вашингтон пост, представено от Агенция "Фокус ".

Вестникът разяснява, че президентът на Съединени американски щати, дружно с още 10 души от своята администрация, ще отвърне на обвиняванията, съгласно които Вашингтон води политика срещу глобализацията и свободната търговия.

„ Става въпрос за „ Америка първо “, само че тази политика в действителност включва в себе си и работа с останалата част на света “, съобщи финансовият министър Стивън Мнучин по време на конференция в сряда.

Гари Коен, ръководителят на Националния стопански съвет, сложи нещата по този метод – „ Америка първо “ не значи „ Само Америка “.

Изданието разяснява, че екипът на Тръмп е дошъл в Давос с желанието да приключи последната права от победния спринт, почнал след приемането на огромната данъчна промяна на президента предишния месец.

Според делегацията, Световният стопански конгрес в Давос съставлява опция да се показват триумфите на американския президент в икономическо отношение, както и да се направи реклама за привличане на задграничния бизнес.

Безспорно едно от достиженията на Тръмп са няколкото следващи високи върха на стоковата борса и напредък в размер на съвсем три %, реализиран през последните две тримесечия.

По думите на Мнучин, „ Съединени американски щати се стремят към стопански растеж от три % и по-висок Брутен вътрешен артикул. Икономическият растеж в Съединени американски щати несъмнено е нещо положително за останалия свят “, счита финансовият министър.

Но начинанието на Тръмп няма да е елементарно, отбелязва вестникът. Хиляди протестиращи се събраха в Цюрих, най-големият град наоколо до Давос, като носеха плакати „ Тръмп не е добре пристигнал “.

Протестиращи също по този начин се пробваха да пробият засилената защита на Форума в Давос. Дори и някои международни водачи разкритикуваха мълчешком Тръмп.

Премиерът на Индия Наренда Моди не загатна Съединени американски щати, само че в дългата си тирада даде блестяща отбрана за глобализацията. Подобни изявления направиха канадският министър-председател Джъстин Трюдо и немският канцлер Ангела Меркел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР