Членове и симпатизанти на партия Възраждане“ блокираха и граничния пункт

...
Членове и симпатизанти на партия Възраждане“ блокираха и граничния пункт
Коментари Харесай

„Възраждане“ блокира „Дунав мост“ заради референдума за българския лев

Членове и симпатизанти на партия „ Възраждане “ блокираха и граничния пункт „ Дунав мост “ при Русе. Те не са съгласни с решението на Конституционния съд, който отхвърли настояването за осъществяване на народен референдума за опазване на българския лев.

Те недоволстват против отхвърлянето на референдума за запазването на българския лев

Участниците направиха автошествие до „ Дунав мост “, само че по пътя колите са разделиха и се наложи да се изчака да се съберат, с цел да стартират протестните дейности. Депутатът от „ Възраждане “-Шумен Веселин Вешев се опита да направи независима обсада с „ развален “ автомобил, само че полицията общително го прикани да се реалокира.

„ Протестът е в отбрана на демокрацията и нашия народен суверенитет. Както добре знаете, бяха събрани 604 000 подписа за осъществяване на допитване за това българския лев да остане българска национална парична единица до 2043 година В петък Конституционният съд взе решение, с което безусловно се погазват изконни права освен конституционни, само че и свободни човешки права на всеки един член на нашето свободно общество да изрази волята си да бъде допитан за това по какъв начин да живее, с каква валутна единица да се разпорежда. Отнемането ни на правото за допитване за това каква валутна единица да се употребява на територията на страната е и удар против националния суверенитет “, съобщи депутатът от „ Възраждане “-Русе Златан Златанов.

„ Това е невиждано закононарушение. Искаме да защитим правото си да бъдем питани “, съобщи Костадин Костадинов

„ Както се вижда, представителната власт към този момент не е представителна, тези хора, които са в Народното събрание, към този момент не съставляват народа. Затова минаваме към директна народна власт, т.е. народът взема властта в личните си ръце “, добави сътрудника му Веселин Вешев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР