Членът на Висшия съдебен съвет Гергана Мутафова смята, че има

...
Членът на Висшия съдебен съвет Гергана Мутафова смята, че има
Коментари Харесай

Член на ВСС: Има вариант да бъде спряна процедурата за избор на нов главен прокурор

Членът на Висшия правосъден съвет Гергана Мутафова счита, че има вид да бъде спряна процедурата за избор на нов основен прокурор . Тя се стимулира с това, че има законово съображение за това - делото в Конституционния съд (КС). От друга страна, Мутафова сподели, че въпреки всичко има текст в Административнопроцесуалния кодекс, който дава опция това да не се случи, тъй като биха били накърнени значими и публични ползи.

По думите ѝ декларация от Народното събрание, с която партии приканват процедурата за избор на нов основен прокурор да бъде спряна до смяна в Конституцията, няма по какъв начин да е съображение това да се случи.

Мутафова позволи, че изборът на нов основен прокурор може да бъде спрян до произнасянето на Конституционен съд, а по-късно да се търси решение и опция за удължение на процедурата.

Според Мутафова след доста кръпки и ремонти в Закона за правосъдната власт, може би е добре да има напълно нов закон. Тя изрази вяра още през септември да има сериозен план за промени в Конституцията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР