Членът на УС на Спартак Радостин Станев обяви, че клубът

...
Членът на УС на Спартак Радостин Станев обяви, че клубът
Коментари Харесай

Радо Станев алармира: Спартак е в тежко състояние и се нуждае спешно от подкрепа!

Членът на УС на Спартак Радостин Станев разгласи, че клубът се намира в тежко положение и се нуждае незабавно от поддръжка, с цел да може да действа пълноценно.

Ето какво съобщи за „ Петел ” Радостин Станев.

„ Спартак ” извървя тежък път от аматьорския до професионалния футбол, и смятахме, че откакто си върнем базата и се завърнем при експертите, нещата ще станат по-лесни.

Уви, на този стадий това не е по този начин. Клубът ни е чист и безупречен, менажираме базата си и ще играем във Втора лига. Но бизнесът във Варна и сериозните компании нехаят и мълчат, и никой не е показал интерес да помогне във финанасирането на „ Спартак ” по един или различен метод.

А тук приказваме за футболен клуб на 100 години, с история, триумфи, обичаи и аудитория.

Единствените, които ни подават ръка, са Община Варна и в частност кмета Иван Портних, които са съпричастни към нашите проблеми.

Чуваме, че последователите ни недоволстват. Говорят, че ние като ръководители нищо не вършим, само че това не е правилно. Пет-шест души поставяме всички старания за обезпечаването на клуба, само че не срещаме поддръжка от никой на локално равнище. Чуваме също клюки, че предприемачи или компании ставали спонсори на клуба, само че това са единствено клюки и не дават отговор на истината.

Нека нашите почитатели и обществеността във Варна да знаят, че ни е доста мъчно. Ние желаеме да осигурим мечтаната от всички прехрана за вярното действие на „ Спартак ”, с цел да оправдае  упованията и да извърши задачите си в първия сезон след завръщането в професионалното футболно семейство на България. 

В същото време по-малки клубове, като „ Арда ” и „ Хебър ”, дават образец по какъв начин се прави футбол. С помощта на бизнеса и общините в Кърджали и Пазарджик имат планове - строят терени, развиват школите си и подсигуряват постоянен бюджет за представителните си тимове.

Нашата концепция е да надграждаме в „ Спартак ”, да създадем терени, да развиваме школата си. Но в този момент ние претърпяваме и това не е нашата концепция. В момента нашият клуб не търпи никакво развиване.

Ние желаеме „ Спартак ” да действа обикновено и моля към обществеността на Варна, към локалния бизнес, към компаниите и хора с благоприятни условия, да ни поддържат, с цел да го създадем. ”

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР