Членът на Съвета за електронни медии Пролет Велкова призова председателят

...
Членът на Съвета за електронни медии Пролет Велкова призова председателят
Коментари Харесай

Война в СЕМ! Искат оставката на Соня Момчилова

Членът на Съвета за електронни медии Пролет Велкова прикани ръководителят на медийния регулатор Соня Момчилова да подаде оставка. Основанието за това са изразяваните от Момчилова позиции, които съгласно Велкова уронват престижа на Съвет за електронни медии:

„ Тези позиции, както знаете, провокираха остри реакции от страна на правозащитници, от страна на публицисти, от страна на АЕЖ. Поискана ви беше оставката от една страна от публицисти, свободно организирали се, въпреки това от Асоциацията на европейските публицисти. Нещо повече – тези позиции скандализираха три страни. Смея да кажа, че ни скараха с тези страни – страната Украйна, страната Съединени американски щати и страната България, в лицето на нейното външно министерство “.

Към апела на Велкова се причисли и членът на Съвет за електронни медии Симона Велева.

Соня Момчилова обаче съобщи, че няма да подава оставка и че обмисля дали на собствен ред да не изиска оставката на Пролет Велкова:

„ Що се касае до това, че посолствата са реагирали, ами те реагираха по линията на автоматизма, тъй като бяха „ подпалени “ от оклеветяването и от клеветническите привички на някои политически обединения, на които вие тук правилно служите. И аз доста се възнамерявам дали да не желая вашата оставка. Защото с изключение на цялостната ви безполезност и некомпетентност, мисля че сте в цялостна тежест и в цялостна услуга на това, което е регистрирано тук. Ще проверим отчета за върховенството на закона, само че тази преса и политически напън, която се оказва и върху регулатора, освен върху медиите, се случва тъкмо по този метод “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР