Членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Йордан Стоев

...
Членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Йордан Стоев
Коментари Харесай

Йордан Стоев от ВСС: Потресен съм, че разговорът ми с Гешев е записан

Членът на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет Йордан Стоев съобщи, че е бил покъртен от новината, че основният прокурор Иван Гешев е записал диалога си с него.

За този запис стана ясно от сигнал на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, който сезира Софийската градска прокуратурата с данни, съгласно него, за осъществени закононарушения от обвинител номер едно.

Стоев, който е един от шестимата членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, които се подписаха под искане за предварителното освобождение на Иван Гешев поради интервенция в следствието на случая с автомобила му на 1 май, съобщи, представен от БНР:

" Както и вие знаете, той на всички места акцентира, че е огромен труженик на Конституцията и спазването ѝ. И не мога да допускам, че един добър правист би си разрешил да извърши директно нарушаване на Конституцията ".

Йордан Стоев сподели, че не вижда несъгласие в това, че преди три години е дал своя вот за избора на Иван Гешев, а в този момент се подписва под искане за отстраняването му като основен прокурор:

" Всички споделят, Висш съдебен съвет и прокурорската гилдия са се завъртели на 180 градуса. И съгласно някакво давление или нечии ползи ние си променяме мнението. Няма такова нещо. Примерът е следният: Ако един водач три години не нарушава разпоредбите за придвижване и след три години извърши нарушаване, следва ли съответните органи да си затворят очите, тъй като тези 3 години той е бил образцов? - Не. Трябва да го глобяват. По същия метод и ние ".

Междувременно стана ясно, че в деловодството на Висшия правосъден съвет е подадено предложение от основния прокурор Иван Гешев за формиране на дисциплинарно произвеждане против заместника му Борислав Сарафов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР